Sfaturi importante pentru femeile de 40 de ani

Ce i-ai spune unei prietene despre frumusețe la 40 de ani. Dar despre frumusețea după 40 de ani?

Despre momentele în care știi că nu mai ești foarte tânără, dar mai ai destul și până la pensie. Iată 10 lucruri pe care le descoperi odată cu această vârstă. Completează și tu lista. Ce ai adăuga?

1. Ridurile sunt inevitabile. Acceptă-le!

Este vârsta la care te confrunți cu primele riduri. În funcție de stilul de viață, dar și de moștenirea genetică sau de tipul tău de piele, la 40 de ani, ridurile pot fi un pic vizibile sau destul de profunde.

Hidratează pielea bine, folosește zilnic produse antirid, fă un masaj facial seara, înainte de culcare! Ai grijă de tenul tău și acceptă că ridurile nu sunt un semn că nu ești mai frumoasă, ci că a trecut timpul, iar acum ești o femeie cu alte împliniri și cu… câteva riduri.

2. E timpul să folosești mai puțin machiaj și mai de calitate

Nu încerca să acoperi imperfecțiunile feței cu mult machiaj. Încearcă să alegi produse de calitate, mai puține și cât mai naturale. Renunță la machiajul puternic, la culorile foarte intense și învață să-ți pui în valoare frumusețea.

3. Manichiura este o carte de vizită care contează

Ai avut suficient timp până la 40 de ani să înțelegi că unghiile îngrijite chiar reprezintă o carte de vizită de luat în seamă. Chiar și când te întâlnești la o cafea cu cineva, un lucru atât de banal, observi imediat mâinile pe ceașcă. O manichiură impecabilă îți dă încredere în tine și te face să te simți frumoasă și îngrijită.

4. O tunsoare bine aleasă te poate întineri

Părul lung, până la jumătatea spatelui, este de preferat doar dacă firul este sănătos, nu este uscat, aspru, nu este deteriorat de la vopsiri succesive, nu ai vârfuri despicate.

Destul de greu după 40 de ani, nu-i așa? Nu ar fi mai bine să-l tai de o lungime medie și să găsești o tunsoare care să te întinerească? Un truc de frumusețe atât de simplu.

5. Măștile faciale chiar te ajută să ai un ten mai proaspăt

Creează-ți o obișnuință să-ți faci o dată sau de două ori pe săptămână măști faciale care îți vor hidrata și împrospăta tenul. Nu e greu deloc, nici costisitor – poți folosi ingrediente naturale, pe multe dintre ele le ai în bucătărie.

6. Frumusețe la 40 de ani: Firele de păr alb pot fi acoperite prin metode naturale

Dacă îți place culoarea ta naturală și nu vrei să apelezi la varianta vopsirii părului, poți încerca metode naturale prin care să acoperi firele de păr alb. Există remedii cu salvie sau cu coji de cartofi pe care le poți testa.

7. Cel mai bun produs antirid este crema cu factor de protecție solară

Nu o spunem noi, ci studiile care au arătat cât de nocive pentru piele sunt razele ultraviolete. Înroșirea pielii, iritații, pete pigmentare, cancer de piele.

E important să folosești o cremă cu SPF în orice anotimp, nu numai vara, cât ești pe plajă. Din cauza soarelui, pielea se va rida mai repede, va deveni mai uscată și te vei confrunta cu semne de îmbătrânire apărute prematur.

8. Niciodată nu e târziu să te apuci de sport
N-ai făcut sport până la 40 de ani? E clar că nu o să începi să alergi la maraton acum. Dar poți începe să faci mișcare. Mergi pe jos cât mai mult. Dacă poți, fă-ți un program să alergi regulat, fă-ți un abonament la o sală de fitness și mergi de două ori pe săptămână. Vei avea alt tonus.

9. Poți scăpa destul de ușor de câteva kilograme în plus

Nu există femeie care să nu fi încercat măcar o dată în viață o dietă. Indiferent că a fost restrictivă, că în final a reușit să slăbească sau, din contră, nu a văzut rezultate, nu aceasta este opțiunea pe termen lung.

Respectă cele mai simple lucruri și vei vedea că se vor „topi” și kilogramele în plus: mănâncă seara cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare și alege ceva foarte ușor.

Renunță la zahărul adăugat, mănâncă destul de rar carbohidrați și grăsimi, fă-ți un program regulat de mese, ridică-te de la masă când simți că senzația de foame a dispărut, renunță la sucurile carbogazoase și la alcool și bea multă apă. În trei luni, vei scăpa de kilograme fără efort, fără să te înfometezi.

10. Celulita nu dispare cu totul, dar poate fi redusă

La 40 de ani nu mai crezi în miturile cu celulita care dispare peste noapte. Ba, mai mult, știi că, odată apărută, nu vei mai avea niciodată pielea ca la 16 ani.

Vestea bună, însă, este că există o mulțime de remedii care pot reduce aspectul de coajă de portocală. Folosite zilnic, vei vedea efectele pe termen lung.