Dacă ai trecut de 50 de ani trebuie sa accepți schimbările și să știi la ce să renunți și ce să adaugi

Află câteva sfaturi despre frumusețe după 50 de ani. Despre cum să-ți îngrijești tenul, părul și corpul dacă ai trecut de această vârstă. Ce tip de produse de frumusețe trebuie să folosești pentru a fi frumoasă și în această etapă a vieții?

Uită de mitul că trebuie să arăți mai tânără sau că trebuie să fii perfectă. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont dacă ai trecut de 50 de ani este să accepți că fiecare vârstă are particularitățile ei și că ridurile sunt parte din frumusețea ta naturală. Să accepți schimbările și să știi la ce să renunți și ce să adaugi în ritualul tău de îngrijire.

De apar schimbările la nivelul pielii?

După 50 de ani, majoritatea femeilor intră la menopauză, iar aceasta aduce schimbări hormonale care se pot vedea și la nivelul tenului. Nu trebuie să-ți faci griji prea mari.

Există soluții pentru ca aceasta să-și păstreze aspectul sănătos. Uscarea pielii este una dintre cele mai întâlnite probleme, alături de pierderea elasticității. În timpul menopauzei, pielea nu se mai poate proteja natural, nu poate păstra o hidratare optimă sau să producă colagen.

Înainte să-ți cumperi o cremă anti-îmbătrânire (antiaging), trebuie să restabilești nivelul de hidratare a pielii. Ai nevoie de un produs reparator, iar pielea să-și recupereze lipidele pierdute din cauze hormonale. Abia apoi poți folosi o cremă antirid.

Alte probleme sunt „lăsarea” pielii și adâncirea ridurilor. Acestea pot fi cauzate de schimbările greutății corporale, de deshidratare, de o alimentație necorespunzătoare sau de obiceiuri precum fumatul sau alcoolul.

Folosește uleiuri naturale!

A venit momentul să introduci în rutina ta de îngrijire serumuri, creme pe bază de uleiuri sau uleiuri naturale de migdale, argan, avocado sau cocos pentru a-ți păstra pielea hidratată. Dacă alegi serumuri, caută să conțină vitamina C sau vitamina E, bogate în antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Soluții antirid: acidul hialuronic și retinolul

Sunt două dintre ingredientele pe care ar trebuie să le conțină produsele de îngrijire pe care le folosești. Cumpără-ți creme cu acid hialuronic sau poți încerca injecțiile. În cazul în care dorești a doua variantă, mergi într-o clinică specializată de estetică.

Atenție și la gât și zona decolteului. Odată cu vârsta, se pierde acidul hialuronic care este responsabil cu păstrarea apei în celulele pielii, acest lucru ducând la o flexibilitate a pielii mult redusă.
Retinolul (vitamina A) stimulează producția de colagen, așa că este indispensabil dacă ai trecut de 50 de ani.

Frumusețe după 50 de ani: masaj anticelulitic

După 50 de ani, celulita devine mult mai vizibilă, poate ajunge chiar să doară dacă strângi pielea. Aceasta mai ales dacă nu ai avut un stil de viață sănătos, nu ai făcut sport sau ai avut fluctuații de greutate. Nu neglija acest aspect! Folosește cremă anticelulitică și, cel mai important, aplic-o în fiecare dimineață și seară, masând toate zonele afectate.

Scurtează-ți părul!

O dată cu trecerea anilor, părul își pierde volumul și strălucirea. Renunță la părul lung și alege să-l scurtezi. Va fi mai ușor de îngrijit, de întreținut și vei reuși mai rapid să-i redai aspectul sănătos. Atenție și la vopsit. Nu o face foarte des și folosește produse cât mai naturale. Aplică o dată pe săptămână o mască de păr sau după fiecare spălare folosește ulei de argan sau de cocos pe lungimi.

Frumusețe după 50 de ani: greșeli de machiaj

Specialiștii în machiaj recomandă ca după 50 de ani să eviți conturarea accentuată a ochilor și folosirea fondului de ten (de preferat un BB Cream, care este mai lejer). De asemenea, fii atentă și la pudra de față, care în loc să acopere, îți poate accentua ridurile.

Uită și de rujurile în culori puternice și alege variante cât mai naturale. Cel mai important este să ai tenul hidratat, cu aspect sănătos și să nu exagerezi cu niciun produs de machiaj, care, aplicat în exces, te va îmbătrâni.

Atenție la mâini!

Se spune că vârsta unei femei se vede și după cum arată mâinile ei. Pentru a preveni îmbătrânirea pielii, folosește de fiecare dată mănuși menajere când mâinile tale intră în contact cu substanțe chimice.

Aplică în fiecare dimineață și seară o cremă specială pentru mâini, de preferat cu aloe-vera, ulei de măsline sau ulei de migdale. Poți să și exfoliezi pielea o dată pe săptămână cu un amestec de zahăr brun și ulei de măsline.