Iti place soriciul de porc? Inainte sa-l consumi trebuie sa stii aceste lucruri

Soriciul este – piele de porc parlita sau oparita si curatata de par pentru a deveni comestibila. Nu exista Craciun fara sorici, dar cum faci sa il servesti cat mai moale si mai gustos pe masa pregatita pentru familie si prieteni.

”Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioara,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spun specialistii, consultanti in nutritie.

Valori Nutritive

Acest aliment contine 563 kilocalorii (calorii) pe 100 de grame, reprezentand 28.15% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic

Nutritionistul ne recomanda sa dam la o parte soriciul si sa consumam, in schimb pulpa sau muschiul de porc deoarece, pe langa cantitatea marea de proteine mai contine si vitamine din grupul B si mult fier.

La fel ficatul care contine foarte mult fier si B-uri dar si nucleoproteine si de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacientii cu guta.

”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”. Daca vreti totusi sa mancati sorici nu exagerati si curatati-l foarte bine de grasime.