Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai destept desert. Contine substante miraculoase, mai ceva ca un medicament”

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a dezvaluit care e cel mai sanatos desert. A tinut insa, sa precizeze ca sanatos nu inseamna si dietetic.

”Ciocolata e sanatoasa, dar nu e dietetica. In boaba de cacao sunt substante miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai destept dulce”, a explicat dr. Bilic pentru adevarul.ro

Chiar daca e un desert sanatos, nu trebuie sa exageram cu cantitatea de ciocolata pentru ca, pe langa cacao, ciocolata contine si zahar, iar acest ingredient consumat in exces poate duce la steatoza hepatica.

”Zaharul nu e bun. Zaharul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoza si cere tot timpul dulce. Insa zaharul in sine, si aici ma refer la orice agent de indulcire, zahar alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanta care in organism aduce strict energie pentru miscare si calorii goale.

In zahar avem o molecula de glucoza si una de fructoza. In momentul in care ajunge in organism, glucoza este folosita ca si combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizata de ficat pe calea alcoolului, ducand la grasime abdominala si steatoza hepatica.

Daca folosim una-doua lingurite de zahar pe zi, nu e nicio problema, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Insa in momentul in care depasim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus nutritionistul.