Cum se combate retentia de apa. Solutii simple si la indemana oricui

Retentia de apa afecteaza multe persoane, de toate varstele. Persoanele care lucreaza la birou si cele sedentare sunt cele mai predispuse la aceasta retentie, numita in termeni medicali si edema.

Simptomele retentiei de apa includ: o inflamatie a picioarelor, a gleznelor, a talpilor, dar si a palmelor. Aceasta situatie este o situatie obisnuita mai ales in cazul femeilor insarcinate si poate aparea inainte de sarcina sau in timpul ei.

Insa nu este o problema comuna doar femeilor insarcinate, si alte persoane pot fi afectate de aceasta situatie. Medicii recomanda o rezolvare a acestei probleme cat mai repede, deoarece se poate agrava.

Medicii au descoperit ca edema poate conduce la probleme de sanatate mult mai grave, precum probleme ale inimii si chiar ale rinichilor. Iata care sunt principalii factori care determina aparitia edemei:

1. O deficienta a vitaminei B6. Aceasta vitamina regleaza cantitatea de apa din organism si asigura un echilibru a nivelului de apa.

Cand apare o deficienta a acestei vitamine, apare retentia de apa. Este recomandat consumul alimentelor bogate in aceasta vitamina, precum carne de vita, seminte de floarea soarelui, ton, fistic, fructe uscate, banane, cartofi, carne de curcan si carne de pui.

2. A doua cauza care determina aparitia edemelor este consumul ridicat de sare. Alimentele rafinate si prelucrate sunt bogate in sare. Se recomanda consumul sarii de Himalaya in locul sarii clasice si evitarea mezelurilor bogate in sare.

3. Si o deficienta a potasiului duce la edem. Acesta regleaza, la randul sau, apa din organism, iar deficitul de potasiu conduce la crampe musculare, greutate in exces si spasme. Se recomanda consumul de pepene galben, pepene rosu, precum si de suplimente.

4. Magneziul insuficient din organism conduce la retentia de apa. 200 de grame de magneziu zilnic combate edemul, potrivit specialistilor. Consuma alimente precum salate verzi, fasole verde, nuci, fructe uscate, cereale integrale, iaurt, spanac, avocado si ciocolata neagra.