Punctele negre de pe fata se pot indeparta usor si nu ai nevoie de multe produse cosmetice costisitoare. De asemenea, cu aceeasi masca naturala pentru punctele negre poti indeparta si parul nedorit de pe fata.
Ca sa iti faci masca naturala care indeparteaza punctele negre, dar si parul nedorit de pe fata ai nevoie de un albus de ou, dar trebuie sa mai ai la indemana si vata sau dischete demachiante necusute pe margine.
Dupa ce separi albusul de galbenus, si il bati, poti incepe sa il aplici pe fata astfel:
Dupa ce intinzi albusul pe fata cat mai bine, ia straturi subtiri de vata si intinde-le pe fata, peste albus.
Daca este nevoie, mai aplica albus pe deasupra, ca vata sa se poata lipi complet de piele. Evita zonele cu par pe care nu vrei sa le epilezi – sprancenele, tamplele si asa mai departe.
Dupa ce ai aplicat si vata pe intreaga fata, trebuie sa lasi masca sa se usuce complet. O poti lasa pe ten in jur de o ora ca sa fii sigura ca este uscata cand o tragi de pe fata.
Cand simti ca masca s-a uscat complet, o poti trage de pe piele, insa incet si nu dintr-o singura miscare, pentru ca ti se poate irita pielea.
Daca nu s-au luat toate punctele negre de la prima incercare, poti repeta procesul peste cateva zile.
Alte remedii pentru punctele negre:
16 remedii naturiste cu efecte deosebite împotriva punctelor negre…
1. Pastă din fulgi de ovăz: amestecati o cantitate suficienta de fulgi de ovaz cu o lingura de miere si sucul a 4 rosii. Aplicati usor pe piele. Inlaturati dupa 10 minute. Repetati procesul zilnic, pana punctele negre dispar in totalitate.
2. Ceai verde: omogenizați o lingura de frunze uscate de ceai verde cu putina apa. Apoi, frecati pielea cu aceasta. Ceaiul verde inlatura grasimea de pe piele si ajuta la curatarea porilor.
3. Lămâia: sucul de lamaie este unul dintre cele mai bune remedii naturiste, acesta inlaturand eficient grasimea de pe piele, in timp ce inlatura si acneea plus punctele negre.
Faceti o pasta din putina sare, suc de lamaie verde, miere si iaurt. Frecati-va cu aceasta compozitie pe piele. Ea va elimina in mod natural punctele negre, exfoliind pielea.
4. Hamarelis – Floarea de iarnă: se foloseste un tampon de bumbac imbibat in acest produs si se aplica pe piele. Va inlatura atat excesul de grasime de pe piele, cat si punctele negre de pe nas.
5. Bicarbonat de sodiu: amestecati 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu apa minerala, pentru a forma o pasta. Masati usor pielea cu aceasta compozitie.
Lasati-o sa se usuce ceva timp, apoi inlaturati-o cu apa calduta. Repetati procedeul o data, de doua ori pe saptamana, pana dispar toate punctele negre. Este un remediu bun pentru a scapa rapid de punctele negre.
6. Sare amară: Sarea amara este foarte utila pentru inlatuirarea punctelor negre. Se amesteca o lingura de sare amara cu cateva picaturi de iod in apa calda. Se lasa sa se dizolve in totalitate. Apoi, se lasa sa se raceasca si se aplica pe piele utilizand un tampon de bumbac. Dupa ce se usuca bine, se va inlatura usor.
7. Schinduf: se zdrobesc cateva frunze de schinduf si se adauga apa pentru a prepara o pasta groasa. Se aplica pe pielea cu puncte negre si se lasa sa se usuce timp de 10 minute. Apoi se spala cu apa calda. Se repeta procesul zilnic, pana la disparitia totala a punctelor negre.
8. Scorțișoară: se formeaza o pasta groaza din amestecul a o lingura de scortisoara cu niste miere. Se aplica pe piele si se lasa peste noapte. Se spala cu apa obisnuita in dimineata urmatoare. Se repeta zilnic, timp de 10 zile, continuu.
9. Pastă de dinți: pasta de dinti este folosita cu succes pentru inlaturarea punctelor negre. Trebuie aplicat doar un strat subtire de pasta de dinti pe punctele negre.
Apoi se freaca usor, utilizand o periuta de dinti. Puteti simti o usoara senzatie de iritare, pe masura ce aplicati pasta pe piele, dar este normal. Se va repeta o data la doua zile, pentru a scapa in totalitate de punctele negre.
10. Cartofi: se coace la gratar un cartof crud si se freaca pielea cu el. Dupa 15 minute, se spala zona cu puncte negre. Procesul se repeta zilnic, pana afectiunea dispare.
11. Orez: se lasa la inmuiat orezul in lapte, timp de 4 5 ore si se face o pasta. Apoi se aplica pe piele.
12. Roșii: zdrobiti o rosie decojita si aplicati-o pe piele. Lasati-o asa peste noapte. In dimineata urmatoare, spalati-va pe fata cu apa calda. Rosiile au rol antiseptic, care usuca punctele negre.
13. Mălai: amestecați niste malai cu solutia obisnuita pe care o folositi pentru curatarea fetei. Inhalati niste abur cald inainte de aplicare, ca sa se deschida porii. Apoi, aplicati si masati usor cu o miscare circulara. Dupa un timp, spalati cu apa rece.
14. Mierea: mierea ajuta la intarirea porilor, in timp ce da o o stralucire naturala pielii. Aplicati mierea pe fata si clatiti dupa 10 minute
15. Coriandru: Realizati o pasta din frunze de coriandru proaspat si praf de curcuma, cu apa. Aplicati pasta precum o masca peste suprafata cu punctele negre.
16. Curcuma: Doua linguri de suc de menta se amesteca cu niste curcuma pulbere si se aplica pe fata. Dupa ce se usuca, se spala cu apa calduta.
Alte Articole
Frunzele si scoarta de alun – Leacuri manastiresti pentru sanatate si bunastare
Urzica, leacul vindecator al primaverii – Iata cum ne schimba sangele
Leacul primaverii. Curata plamanii si rinichii, contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si al gudronului din tigari, previne atacul vascular si multe altele