Tratamente naturale pentru reumatism. Sfaturi de la dr. farmacist Ovidiu Bojor

Durerile de spate și lipsa mobilității îți fac viața un chin? Răcirea vremii și umezeala agravează simptomele reumatismului. Află de la dr. farmacist Ovidiu Bojor cum tratezi natural simptomele reumatismului!

Brândușa, acțiune analgezică

”Deși alcaloizii din brânduşa de toamnă sunt toxici, ei au, în doze terapeutice, acţiune antiinflamatoare şi analgezică”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

De aceea, această plantă era folosită în medicina tradițională în tratarea reumatismului şi gutei. Specialistul o recomandă doar ”în preparate farmaceutice, precis dozate și administrate conform prospectului și numai la recomandarea medicului.

Acestea sunt contraindicate în sarcină și în insuficiență hepatică sau renală gravă. Se va utiliza cu prudență la oamenii în vârstă, cardiaci și la cei cu suferințe gastro-intestinale.”

Crețușca, împotriva durerilor

Florile de crețușcă sunt considerate ca un bun adjuvant în tratamentul reumatismului articular acut. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă.

Se beau două căni pe zi. Ceaiul este contraindicat femeilor însărcinate și persoanelor sensibile la acid acetilsalicilic.

Extern, se fac frecții cu tinctură de crețușcă, calmează durerile. Tinctura se prepară din 20 g flori proaspete la 100 ml alcool de 80°. Se macerează timp de 8 zile. Se face masaj local cu tinctură diluată în apă.

Baie cu efect antiinflamator

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă un ceai cu efect antiinflamator și de calmare a durerilor care se adaugă în apa de baie. Se prepară un decoct din 90 g coajă de salcie, 60 g cretușcă, 60 g coajă de castan sălbatic, 60 g coada calului și 30 g de sulfină.

Acest amestec se fierbe, timp de 10 minute, în cinci litri de apă, în vas acoperit. Se adaugă în apa de baie la o temperatură de 37-38 ° în care ai mai dizolvat și 250 g sare grunjoasă.

Pacientul va sta în apă timp de 15-20 de minute. După aceea, se șterge cu un prosop moale și stă învelit, la căldură, în pat.