Dormitul cu o perna intre picioare amelioreaza durerile articulare, de spate si sciatica

Este bine cunoscut faptul ca atunci cand suferi de dureri articulare, este greu sa gasesti o pozitie buna pentru a dormi si somnul devine foarte laborios. Din fericire, exista o solutie foarte promitatoare pentru a va usura si pentru a va ajuta sa aveti o noapte mai buna. Vrei un confort optim pentru a promova un somn odihnitor? Afla de ce ai face mai bine sa dormi cu o perna intre picioare.

Beneficiile pernei intre genunchi pe timpul noptii

De multe ori este recomandat sa asezi o perna intre picioare pentru a te relaxa mai bine si a dormi mai linistit, fara nici cea mai mica durere. Obiectivul unui astfel de obicei este de a duce la un somn odihnitor pentru a-ti reincarca bateriile si a te trezi in forma. In mod inconstient, unii oameni adopta posturi nepotrivite care le ameninta foarte mult odihna si duc la oboseala semnificativa a doua zi. Iata cateva sfaturi de urmat pentru un somn bun.

De ce sa dormi cu o perna intre picioare?

In timpul orelor de somn, organismul indeplineste anumite sarcini de intretinere esentiale sanatatii tale, legate de reglarea hormonala, controlul temperaturii interne si actualizarea proceselor cognitive. Prin urmare, regenerarea celulara este imperativa pentru a realiza toate aceste activitati. Cu toate acestea, atunci cand dormim putin sau prost , blocam toate aceste procese si sanatatea noastra ajunge sa sufere. Printre cele mai frecvente pozitii pentru dormit, pozitia fetala este cea recomandata de multi specialisti in somn. Acestia precizeaza, insa, ca trebuie adoptat inclinat spre partea stanga. Acest lucru se aplica in special refluxului gastric: dormind pe o parte, arsurile la stomac enervante nu ne vor afecta la fel de mult in timpul noptii. Cu toate acestea, daca acest lucru nu este suficient, atunci ar fi mai intelept sa puneti o perna intre picioare.

Care sunt beneficiile punerii unei perne intre picioare?

Pentru ca, intr-adevar, aceasta pozitie fetala are un dezavantaj major: coloana vertebrala nu isi mentine alinierea naturala, ceea ce poate provoca dureri in timpul noptii. Pentru a nu va perturba somnul, expertii recomanda sa puneti o perna intre picioare. In mod ideal, ar trebui sa fie suficient de ferma pentru a le sustine in mod corespunzator si pentru a preveni rotatia spatelui inferior.

In sfarsit, este putin acelasi principiu care apare si cu capul: il asezam pe o perna nici prea sus, nici prea joasa, nici prea tare, nici prea moale, pentru a scapa de tensiunea gatului si pentru a limita riscul de a se apleca noaptea, ceea ce poate duce la contractura cervicala.

Cum sa asezi perna pentru a calma durerile de spate sau sciatica?

Sciatica si durerile de spate sunt, de asemenea, consecinte directe ale lipsei de somn. Anumite pozitii pot pune presiune asupra nervului iritat si pot provoca aparitia simptomelor. Rezultatul: persoana s-a rasucit in pat toata noaptea fara a putea dormi linistit. Daca acesta este cazul tau, nu-ti face griji, poti gasi cu usurinta un somn odihnitor adoptand posturi mai putin susceptibile de a provoca durere. Daca aveti sciatica sau dureri de spate, cel mai bine este sa dormiti pe partea in care simtiti cea mai mica durere. Si mai presus de toate, nu ezita sa asezi o perna sub solduri (intre talie si saltea) sau intre genunchi pentru a reduce presiunea asupra nervului lezat.