Dacă te trezești în același timp în fiecare noapte, înseamnă că ceva obstrucționează energia din corp, fizic și spiritual

Se întâmplă uneori, mai multe nopți la rând, să te trezești în toiul nopții la aceeași oră. Când obiceiul acesta devine supărător și se repetă de cel puțin 4 sau 5 ori, ar trebui să iei măsuri.

Fiecare persoană are propriile mecanisme interne și ceasuri care controlează atât activitatea cât și funcția organelor din interiorul corpului.

În conformitate cu medicina chineză, corpul nostru dedică diferite energii diferitelor organe în cadrul ciclului de 24 de ore.

Cu alte cuvinte, dacă te trezești în același timp în fiecare noapte, înseamnă că ceva obstrucționează energia din corp, fizic și spiritual, distrugând astfel echilibrul natural al corpului.

Acesta este motivul pentru care vă vom prezenta o listă de timpi de trezire și legătura lor cu organele corpului care vă vor ajuta să găsiți cauza simptomelor:

Te trezești în fiecare noapte la aceeași oră? Iată ce înseamnă acest lucru!

Ora 21 până la ora 23

În acest interval de timp, sistemul endocrin își restabilește echilibrul și enzimele se reumplu. Funcția principală a sistemului endocrin este de a controla metabolismul și hormonii, ceea ce înseamnă că, dacă vă treziți în acest moment, ați consumat probabil alimente nesănătoase, ați avut o masă grea în timpul zilei, anxietate sau îngrijorări despre a doua zi.

Ora 23 până la ora 1

În acest moment, energia Yin se transformă în yang, ceea ce înseamnă că dacă vă treziți între orele 23:00 și 01:00, se datorează unui anumit resentiment de care sunteți blocați.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să fiți pozitiv, calm, plin de iubire și să păstrați energia pentru a doua zi.

Soluția: încearcă să te relxezi seara, înainte de a adormi, cu o carte bună, cu muzică ambientală sau câteva exerciții ușoare de yoga, pentru a atinge un echilibru sufletesc.

Ora 1 până la ora 3

În acest timp, ficatul eliberează toxinele și sângele este proaspăt și curat. Aceasta înseamnă că trezirea în această perioadă este rezultatul unor formațiuni negative precum furia și frustrarea sau alte probleme legate de funcția ficatului.

Soluția: adoptă un regim alimentar cât mai sănătos, mănâncă ușor la cină și nu mai târziu de ora 19.

Scapă de kilogramele în plus, dacă este cazul sau bea ceaiuri diuretice seara.

Ora 3 până la ora 5

În această perioadă de timp, plămânii sunt în curs de reparații și inundă corpul cu oxigen, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să fie suficient de cald pentru a accelera funcția corpului. Acest lucru poate apărea din cauza durerii și a tristeții, astfel încât, pentru a fi tratat, trebuie să efectuați câteva tehnici de respirație.

Soluția: culcă-te îmbrăcată în haine ușoare din bumbac, ca să nu transpiri și învelește-te cu o pilotă care lasă pielea să respire. Înainte de culcare, fă câteva exerciții de yoga, citește o carte veselă sau urmărește o comedie. Lasă fereastra deschisă o jumătate de oră să aerisești bine camera.

Ora 5 până la ora 7

Consumul de alimente prea târziu sau nesănătoase poate duce la trezire în acest moment, deoarece intestinul gros este extrem de activ în această perioadă, ceea ce înseamnă că descompune toxinele și le îndepărtează din organism.

Soluția: fă-ți un obicei să mănânci cât mai ușor seara și nu mai târziu de ora 19, dar alege alimente care îți dau energie precum fructele sau nucile. Ferește-te de dulciuri concentrate în zahăr, de băuturile care fermentează sau de carnea grasă.