Ce schimbari majore aduce cafeaua in corpul unei femei

Supranumită nectarul zeilor în Antichitate, cafeaua a devenit mai mult decât un ritual de dimineață.

Specialiștii recomandă consumul moderat de cafea, fiind deja dovedite beneficiile acesteia asupra sistemului digestiv de exemplu.

Dincolo de beneficiile asupra sănătații fizice,studii recente dovedesc că o cană de cafea pe zi poate face minuni în reducerea stresului zilnic,dar și a depresiei.

Am descoperit 7 motive pentru care ați putea dori să beți o ceașcă de cafea acum. Ca bonus, veți găsi o rețetă pentru un cocktail proaspăt cu cafea.

Creșterea performanței creierului

Nu este un secret faptul că stimulează atenția, vigilența și concentrarea, dar asta nu este totul. Cafeaua cu zahăr adăugat vă poate transforma într-un mic geniu pentru o vreme, deoarece combinația dintre cafeină și glucoză activează anumite segmente ale creierului.

Cu toate acestea, niciodată nu beți cafea pe stomacul gol, deoarece acest lucru va face contrariul direct.

Creșterea tensiunii arteriale

O mică cană de cafea se poate lupta cu un episod hipotensiv, o situație în care tensiunea arterială este prea mică. Dar nu este recomandat persoanelor care prezintă semne de tahicardie și au o rată ridicată a pulsului după ce au consumat cafea.

Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea in continuare, deoarece organismul se obișnuiește cu ea și nu mai reacționează la aceasta prin creșterea tensiunii arteriale după un timp.

Sistem imunitar mai puternic

Potrivit oamenilor de știință din mai multe țări, cafeaua reduce riscul de deces prematur. Cu cât mai multe cești de cafea beți pe zi, cu atât riscul este mai mic. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua vă modifică sistemul imunitar, făcându-l mai tare și mai sănătos.

Îmbunătățește, de asemenea, ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, încercați să rămâneți la cafeaua naturală proaspăt măcinată: cafeaua instantă conține mai puțini nutrienți și mai mulți aditivi chimici, care vă pot deteriora organele digestive.

Vindeca dureri de cap

Cofeina conținută în cafeaua naturală poate vindeca durerile de cap și migrenele. Dar este încă incomparabilă cu analgezicele. Acestea din urmă sunt mai eficiente deoarece ele conțin deseori cofeina, ceea ce sporește eficiența tuturor celorlalte componente cu 40%.

Reduce stresul și depresia

Cafeaua acționează ca o substanță anti-stres datorată eliberării dopaminei și serotoninei, care “declanșează” o bună dispoziție.

O ceașcă, sau chiar doar mirosul de cafea, vă pot calma nervii. Mai mult, cafeina este unul dintre cei mai obișnuiți stimulatori ai sistemului nervos central, iar stimularea constantă a acestuia este ceea ce menține depresia la distanță.

Interesant este că numai cafeina conținută în cafea are acest efect, spre deosebire de cafeina găsită în ceai, sifon sau ciocolată, care nu stimulează sistemul nervos central la fel de eficient.

Memorie mai bună

Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu numai că sporesc starea de spirit și productivitatea, ci și vă îmbunătățesc memoria.

Desigur, aceasta funcționează numai cu memoria pe termen scurt. Dar acest lucru este destul de bun pentru că toate informațiile sunt inițial stocate ca o memorie pe termen scurt și doar o oră mai târziu intră în memoria noastră pe termen lung în anumite circumstanțe.

Greutate redusă

În cele din urmă, visele tale de a pierde în greutate pot deveni adevărate. Cafeaua poate ține pasul și vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate.

Atunci când nivelul hormonului leptină este scăzut, corpul dumneavoastră începe depozitarea grăsimilor și creșteți în greutate.

Cafeaua crește însă nivelul hormonilor din corp. Acesta este motivul pentru care consumatorii de cafea au nevoie de mai mult timp pentru a câștiga greutate și de ce exercițiile dau mai multe rezultate pentru ei.

Bonus:

Există o abundență de rețete de cafea cu gheață disponibile in mediul online. Dar există și modalități foarte simple de a face acest lucru.

 Faceți cafeaua preferată.

 Lăsați-o să se răcească, apoi umpleți o tavă cu cuburi de gheață cu cafea. Puneți-o în congelator.

 Într-o zi fierbinte, pur și simplu adăugați cuburile de cafea la un pahar de lapte.

 Cel mai simplu cocktail de cafea este gata!

Atentie: Evită să bei cafeaua pe stomacul gol dimineața și limitează consumul la una, maxim doua ceaști pe zi.