Cum te speli corect pe cap: Sase pași pe care să-i respecți de fiecare dată

Poate ți se pare un subiect banal, doar te speli pe cap dintotdeauna… De fapt, nu e chiar așa. Ai de urmat câțiva pași pentru ca părul să fie strălucitor și sănătos, să nu se îngrașe repede sau să apară mătreața.

Iată câteva sfaturi de la stilista Wella Professionals, Antoaneta Stoican. Ce pași trebuie să urmezi atunci când te speli pe cap?

1. Fii atentă la temperatura apei!

La început, pentru a înmuia părul, folosește apă caldă, dar nu fierbinte. Apa caldă ajută la deschiderea cuticulei și, astfel, substanțele active din șampon și mască vor intra în firul de par.

2. Alege produsele de îngrijire potrivite tipului tău de păr!

Un păr vopsit are nevoie de un șampon și un tratament pentru întreținerea culorii, deoarece structura părului este modificată în urma vopsirii. Tot așa, dacă ai un păr care a trecut prin mai multe procese chimice, atunci orientează-te spre produse de reparare sau de hidratare.

3. Întotdeauna șamponează-ți părul de două ori!

Prima dată, obiectivul este să îți degresezi părul, apoi să pui în acțiune șamponul. Prima spălare este gândită să antreneze toate reziduurile, iar a doua șamponare este menită să curețe în profunzime, motiv pentru care se formează și mai repede spuma aerată, curată.

4. Cum te speli corect pe cap? Nu îți clăti părul imediat!

Lasă spuma să acționeze pe păr timp de unul sau două minute și abia apoi lasă apa să îți îndepărteze spuma.

5. Cum și cât șampon folosești?

Distribuirea șamponului se face astfel: iei o cantitate relativ mare de produs, pe care o aplici și o distribui uniform pe toată suprafața capului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor și a cefei.

Masează delicat, cu buricul degetelor, cu mișcări circulare, iar apoi clătește din abundență. În caz contrar, riști să îți rămână reziduuri pe scalp și să te alegi cu o falsă „mătreață”.

6. Folosește mască și tratament de păr!

Masca sau tratamentul se aplică obligatoriu pe păr, de la ureche în jos, pe lungime și pe vârfuri. Niciodată pe rădăcini! Înainte de a o aplica, șterge bine părul cu prosopul ca să nu irosești o cantitate prea mare de produs.

Dacă vrei să potențezi efectul măștii, atunci acoperă-ți părul cu un prosop cald, câtă vreme acționează masca. De ce? Căldura face cuticula să se deschidă și ajută tratamentul să penetreze mai bine. La final, clătește părul din abundență, însă nu cu apă fierbinte.

Respectă aceste reguli de fiecare dată când te speli pe cap!