Cum sa ai tenul perfect dupa 40 de ani

Utilizarea cremelor antirid și a produselor de protecție solară poate ajuta la menținerea netedă a pielii chiar și după 40 de ani. Dar există și alte obiceiuri simple care protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Pielea neteda dupa 40 de ani este o dorință importantă a multor femei. Deși mai devreme sau mai târziu apar semne de vârstă, unele sfaturi vă permit să amânați acest moment.

Și, ca rezultat, este o piele mai tânără. Este demn de remarcat faptul că în prezent există pe piață o mare cantitate de produse și mijloace, al căror scop este reducerea ridurilor. Cu toate acestea, prețul este prea mare. În plus, unele creme nu sunt suficiente, mai sunt importante și alte obiceiuri ale unei persoane, stilul său de viață.

Din fericire, pielea netedă după 40 nu este ceva ce tine de fantezie. Deci, există sfaturi generale pe care fiecare femeie le poate folosi. Mulțumită lor, devine posibilă păstrarea frumuseții la orice vârstă.

După 40 de ani, corpul feminin începe să reducă producția de hormoni feminini – estrogen și progesteron. Această schimbare bruscă determină o serie de schimbări în corpul femeii. Una dintre ele este dezvoltarea proceselor degenerative ale pielii.

Cu alte cuvinte, odată cu apariția acestei vârste, devine mai dificil pentru o femeie să mențină o piele netedă.

Trebuie remarcat faptul că în acest moment producția de colagen începe să scadă. Ca urmare, țesutul pielii devine mai vulnerabil la efectele razelor solare și ale toxinelor.

Cum să o eviți?

1. Creșteți cantitatea de vitamina C și E

Vitamina C este un antioxidant important care minimizează efectele negative ale radicalilor liberi asupra țesutului pielii. În plus, această vitamină promovează sinteza colagenului. Datorită lui, pielea feței devine mai fluidă și mai elastică.

Pe de altă parte, vitamina E este un protector natural împotriva razelor și toxinelor ultraviolete.

Absorbția sa adecvată stimulează circulația sângelui și facilitează regenerarea țesuturilor.

2. Beți mai multă apă

Pentru a proteja pielea la orice vârstă, trebuie să beți suficientă apă. Cu toate acestea, după 40 de ani, cantitatea de apă este recomandat să crească. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care nu beau apă regulat.

Acest fluid, necesar pentru viață, protejează pielea de deshidratare și ajută la menținerea tonusului.

3. Folosiți cremă împotriva ridurilor

Există o gamă largă de creme și produse antirid pe piață. Nu este necesar să cumpărați cele mai scumpe dintre ele. Cu toate acestea, unele dintre ele trebuie achiziționate.

Astfel de creme vor servi ca o sursă suplimentară de nutriție pentru piele, inclusiv pentru cele mai delicate zone.

4. Aplicați tonic pe față
Timp de mai mulți ani, utilizarea tonicului pentru față a fost subestimată. În ciuda acestui fapt, astăzi este considerat un produs care trebuie folosit pentru a pastra pielea netedă și tonifiată.

Componentele tonicului măresc tonusul țesuturilor pielii și o protejează.

5.Folosiți protecția solară zilnic

După cum am spus, după 40 de ani, pielea suferă o serie de schimbări. Acest lucru duce la faptul că soarele începe să-i facă rău și mai mult.

Prin urmare, dacă doriți să păstrați tineretea pielii, este foarte important să utilizați întotdeauna protecție solară. Alegeți cele care au un indice de 50 sau mai mare.

Încercați să acoperiți pielea expusă la lumina soarelui. Nu uitați că protecția solară trebuie utilizată nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii.

6. Peeling periodic

Peelingul este o procedură profundă de curățare a pielii. Datorită exfolianților, este posibilă restaurarea pielii după expunerea la factori agresivi. Componentele acide și astringente ale unor astfel de agenți curăță țesuturile pielii de toxine și deschid porii.

Utilizarea regulată a peelingului curăță pielea feței de grăsime și elimină diferite defecte. Puteți cumpăra peeling gata în magazin sau gătiți-l acasă.

Destul de des se recomandă utilizarea exfolianților pentru cele care au pete mici și riduri fine pe piele.

7. practicați gimnastica facială

Vorbiți cu voce tare, umflati obrajii și clipiți repede. Toate aceste exerciții simple ajută de asemenea la o piele tonifiată și netedă.

Datorită unor astfel de exerciții, circulația sângelui este îmbunătățită și este posibil să se evite ridurile precoce și lasarea pielii.

Vă îngrijorați dacă pielea va rămâne netedă după 40 de ani? Nu uitați să luati in seama aceste recomandări.

Pentru rezultate optime, se recomandă să le introduceți în viața dvs. la o vârstă fragedă.