Cea mai noua metoda de a scapa de riduri

Ridurile reprezinta pliuri ale pielii care se formeaza datorita actiunii musculaturii situate imediat sub aceasta.

Ridurile se formeaza atat la nivelul fetei cat si in alte zone cum ar fi brate, gat, decolteu, inter si inframamar, etc de departe cele mai suparatoare fiind cele cu localizare faciala.

Metodele de prevenire ale aparitiei ridurilor (prea timpuriu) au ca numitor comun pastrarea calitatii pielii. Mostenirea genetica are un rol important dar nu definitoriu. Factorii de mediu si modul de viata sunt determinanti in aparitia ridurilor.

Pielea este cel mai voluminos organ al corpului uman. Este de la sine inteles ca orice stare patologica care afecteaza organismul in totalitate, va lasa urme si la nivelul pielii.

Rolul esential al acestui organ este de protectie fata de factorii agresivi din exterior (frig, caldura, radiatii, umiditate, substante toxice, etc).

Tegumentul este oglinda intregului organism. Pielea sanatoasa reflecta o stare generala de sanatate. Expunerea indelungata si necontrolata la oricare dintre factorii de mediu mai sus mentionati deterioreaza calitatea pielii.

Urmatorii factori sunt implicati direct in accelerarea formarii ridurilor:

expunerea indelungata la radiatii solare produce deterioarea colagenului din piele si ridarea pronuntata, caracteristica, mai frecventa la persoanele cu tenul foarte deschis la culoare.

Frigul determina scaderea circulatiei la nivelul tegumentului facial cu inchiderea temporara a vaselor periferice, productie scazuta de sebum, eliminarea toxinelor este incetinita iar pielea se degradeaza.

Liftingul cu fire de aur este o noua metoda revolutionara cu o eficienta mult mai ridicata in indepartare ridurilor.

Aceasta noua metoda reprezinta practic procesul de filare si intinerire a pielii in care se folosesc anumite tehnici speciale nonchirurgicale, utilizand doar fire de aur. Metoda nu necesita anestezie.

Pentru aplicarea firelor sub piele sunt folosite ace speciale si foarte subtiri. Aceste ace nu produc niciun fel de durere. Specialistii sustin ca primul pas consta in aplicarea unor fire de aur in piele, care sunt special concepute pentru aceasta metoda, iar in cateva saptamani, firele de aur favorizeaza producerea de noi fascicule de colagen care asigura flexibilitatea pielii.

Aceste particule de colagen ajuta la cresterea circulatiei subcutanate, cat si a anumitor acizi care stabilesc umiditatea pielii, cum ar fi acidul hialuronic, iar astfel pielea arata mai tanara, ridurile si micile deformarii se estompeaza considerabil.

In ceea ce priveste efectul tratamentului, acesta este vizibil in cateva saptamani de la aplicare si dureaza pana la aproximativ doi ani, ceea ce inseamna ca aceasta metoda aduce rezultate maxime pentru interventiile nonchirurgicale, fata de injectiile cu acid hialuronic si botox care trebuie repetate la sase luni.