Ciocolata neagră are beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce recomandă medicii consumul a 12 g pe zi

Ciocolata neagră este foarte bună pentru sănătate. Și există și porția ideală, care ne poate aduce multiple beneficii.

Medicii s-au oprit la 12 g pe zi, considerând că acesta este aportul ideal pe care să îl aducem corpului din ciocolata neagră și ne va da energie, potrivit livestrong.com.

Rețineți, este vorba strict de ciocolată neagră, cu un conținut de cacao de cel puțin 65%. Ideal este ca ciocolata să fie de cea mai bună calitate, pentru a fi siguri că vom beneficia de proprietățile ei atât de recomandate.

Ciocolata neagră consumată în acest mod reglează tensiunea arterială și scade riscurile de a face boli de inimă sau diabet. De asemenea, stimulează circulația sângelui în organism. Găsim în ciocolata neagră o sumedenie de vitamine și minerale:

Magneziu: Previne diabetul de tip 2, tensiunea arterială mare și bolile de inimă

Fier: Previne carența de fier, care duce la anemie

Cupru: previne accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare

Cantitatea de antioxidanți care se găsește în ciocolata neagră este de 8 ori mai mare decât cea regăsită în căpșuni.

Și nu în ultimul rând, ciocolata ne dă o stare de bine și ne stimulează energia și buna dispoziție, fiind ideală pentru cei care se confruntă zilnic cu stresul.

Așadar, bucurați-vă de ciocolata neagră, dar să nu uităm niciodată că indiferent de ce aliment este vorba, moderație este cuvântul de bază.

Orice exces este dăunător, de aceea e bine să ne planificăm zilnic mesele și gustările cu cea mai mare responsabilitate și să avem grijă la gramaje.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul de specialitate.