Alimente care te scapă de pofta de mâncare și accelerează digestia

Cele mai la îndemână remedii pentru reglarea poftei de mâncare sunt uşor de procurat. Există soluţii pentru a scăpa de pofta de mâncare şi pentru a îmbunătăţi digestia.

Momentele în care poftim sunt cele mai grele şi atunci trebuie să apelăm la remediile naturale, care ne ajută să temperăm apetitul culinar.

Bogat în proteinte, pătrunjelul ne oferă rapid o senzaţie de saţietate. Se consumă zilnic, chiar şi o legătură, sub formă de salată, cu lămâie, însă fără ulei.

Pentru a accelera digestia este bine să adăugăm în băuturi, cafea şi deserturi pudră de scorţişoară.

Acest condiment este foarte căutat pentru proprietăţile sale, fiind un aliat preţios în lupta cu kilogramele în plus.

Două căni de ceai de scorţişoară înainte de masă fac minuni. Se pune peste o cană cu apă fierbinte o lingurinţă de pudră de scorţişoară şi două linguri de suc de mere.

Gravidele şi mamele care alăptează nu li se recomandă însă acest remediu.

Folosind chimen sigur nu dai greş dacă vrei să slăbeşti. Ceaiul de chimen îţi taie pofta de mâncare, astfel că vei mânca mult mai puţin, iar digestia va fi mult mai uşoară.

Savurosul ghimbir poate fi consumat nu doar în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Normalizează metabolismul şi îmbunătăţeşte digestia. În plus ghimbirul te ajută să scapi de grăsimea în execes, mai ales cea adominală, dar şi de pe coapse.

La un litru de apă ai nevoie de de o jumătate de rădăcină de ghimbir ras. Se fierbe se strecoară şi se poate consuma pînâ la un litru de ceai pe zi.

Un alt remediu eficient pentru reglarea poftei de mâncare sunt mugurii de pin datorită uleiului esenţial din compoziţia sa.

Câţiva muguri de pin mestecaţi înaintea mesei îţi oferă senzaţie de saţietate, astfel că porţiile de mâncare vor fi mult mai mici. Mugurii de pin se pot prepara şi sub formă de decoct.

Pentru trei linguri de plantă avem nevoie de un litru de apă. Se fierbe un sfert de oră şi se bea pe parcursul zilei.

Ştevia se numără şi ea printre remediile care ne scad pofta de mâncare. Se consumă în salte, suc sau infuzie pentru a ne diminua pofta de dulciuri şi normaliza nivelul zahărului din sânge.