În mediul online există mii de sfaturi care își anunță intenția de a ne face fericiți prin aplicarea lor asupra vieții noastre, dar cel mai des se întâmplă ca, ironic vorbind, autorii acestor sfaturi să fie mai nefericiți decât noi… De aceea, dacă trebuie să alegeți dintre astrologie și știință, alegeți ȘTIINȚA!
Neurologul american Alex Korb propune o formulă științifică foarte simplă care vă va ajuta în calea spre atingere a fericirii:
1. Dacă ești trist, întreabă-te un singur lucru: pentru care lucruri sunt recunoscător?
Așteptați un pic și nu vă mai revoltați! Da, acest sfat este, într-adevăr, unul de natură științifică și nu unul uns cu sirop și vanilie. Fiind recunoscători catalizăm creșterea nivelului de serotonină în organismul nostru.
Da, chiar e atât de simplu, analizându-ne viața dintr-o perspectivă pozitivă și fiindu-i recunoscători pentru anumite lucruri în cortexul cingular anterior al creierului nostru, serotonina, pas cu pas, ne face fericiți!
2. Verbalizează-ți sentimentele negative
La unul dintre experimentele lui Alex Korb, participanții au fost rugați să-și definească stările lăuntrice, descriindu-le cât se poate de complex. Drept rezultat, în urma confesării psihologice în organismul participanților s-a activat cortexul prefrontal ventrolateral al creierului, iar activitatea amigdală a scăzut.
Simplu vorbind, dacă ne verbalizăm starea lăuntrică o ținem sub control, iar dacă e vorba de o stare negativă – o suprimăm!
3. Ia o decizie – ACUM!
Neurologia contemporană explică o legitate esențială pentru funcționarea calitativă și eficientă a creierului: organizarea. Creierului îi place ca totul să fie clar și organizat, starea de confuzie ne dezorientează și îngreunează procesele mintale. Luând o decizie, instaurăm o atmosferă clară și ordonată în capul nostru.
Chiar dacă decizia nu poate fi întotdeauna corectă, ea este cel puțin benefică pentru crearea unei iluzii a clarității psihologice.
În plus, luarea deciziilor ajută și la reducerea activității striatumului, care de obicei ne provoacă să acționăm impulsiv.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste