Magneziul este un nutrient important care sustine sistemul cardiovascular si nervos, precum si imbunatateste starea oaselor si articulatiilor, regleaza nivelul zaharului din sange, amelioreaza crampele musculare etc. Deficitul de magneziu poate duce la letargie si oboseala, crampe musculare, tulburari de somn, boli osoase, probleme articulare, pietre la rinichi si boli de inima.
Iata cateva alimente care va vor ajuta sa evitati efectele neplacute ale deficitului de magneziu in corpul dumneavoastra.
Seminte de dovleac
Una dintre cele mai bune surse de magneziu sunt semintele de dovleac. Doar o suta de grame din acest produs contine 592 miligrame de magneziu, care este de o data si jumatate valoarea zilnica a unui adult. De asemenea, semintele de dovleac contin acizi grasi omega-3, care, la fel ca magneziul, au un efect pozitiv asupra sanatatii inimii, a vaselor de sange si a creierului. Semintele de dovleac pot fi consumate asa, dupa ce au fost prajite anterior sau adaugate la supe sau salate.
Spanac
Legumele cu frunze precum spanacul, varza chinezeasca si rucola sunt, de asemenea, bogate in magneziu. In plus, legumele cu frunze contin vitamina K, folat si fier, care sunt esentiale pentru oase sanatoase, imunitate, psihic, inima si alte organe. Spanacul poate fi adaugat la salate, supe, produse de patiserie, feluri principale, omleta si chiar piureuri de fructe. Are un gust neutru, discret si nu stapaneste gustul altor ingrediente din vas.
Nuci
Nucile sunt o alta sursa excelenta de magneziu, care este, de asemenea, bogata in fibre si grasimi nesaturate sanatoase. Majoritatea magneziului se gaseste in caju, nuci, migdale si alune. Nucile, precum semintele de dovleac, sunt consumate cel mai adesea de la sine, dar pot fi folosite si ca adaos la deserturi, salate si gustari. Amintiti-va ca nucile sunt foarte bogate in calorii, prin urmare, daca va urmati cifra, acestea ar trebui consumate in cantitati limitate (nu mai mult de o suta de grame pe zi).
Leguminoase
Leguminoasele (fasole, mazare, linte, fasole edamame si altele ) nu sunt doar o sursa excelenta de magneziu, dar contin si o multime de proteine vegetale de inalta calitate si o cantitate mica de grasimi. Majoritatea magneziului se gaseste in fasolea neagra si fasolea edamame (acestea sunt adesea folosite in felurile de mancare asiatice). Leguminoasele sunt excelente pentru persoanele care, din orice motiv, nu pot manca produse de origine animala. Fasolea este adesea folosita in supe si salate si adaugata la unele feluri principale sau ca garnitura.
Peste gras
Multi experti nu recomanda degeaba consumul de peste gras cel putin de doua ori pe saptamana: la urma urmei, datorita continutului ridicat de magneziu si acizi grasi omega-3, reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inima si creier. Cele mai mari cantitati de magneziu se gasesc in somon, macrou si halibut.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste