Semnalele pe care le transmite organismul atunci cand ai nevoie de Magneziu si cum il poti obtine

O serie de elemente importante din organism, printre care si magneziul, sunt echilibrate in mod sistematic. Astfel, in cazul in care in celule se afla un nivel prea scazut de magneziu, organismul il inlocuieste din propriile sale rezerve, localizate in oase si ficat.

Daca totusi, nivelul magneziului este prea scazut si acesta nu poate fi inlocuit, se vor manifesta simptomele deficientei de mangeziu. Lipsa grava de magneziu devine evidenta atunci cand organismul nu mai are capacitatea de a inlocui magneziul din propriile sale rezerve.

Acum ceva vreme, solul abunda de minerale precum Magneziul si tot ce trebuia sa faci pentru a-ti imbunatati sanatatea era sa mananci legume si fructe proaspete. Agricultura moderna presupune lipsa Magneziului din sol.

Poti sa iti iei suplimentul de Magneziu din nuci, legume cu frunze inchise la culoare, fasole, seminte si ackerel. Multi oameni ar trebui sa includa aceste alimente in dieta lor zilnica, deoarece diminueaza lipsa Magneziului.

Acestea sunt 32 de semne ale lipsei de Magneziu:

Ameteala, cistita, anxietatea, convulsiile, confuzia

Hipertensiunea, migrenele, pierderile de memorie, crampele musculare, deficitul de potasiu- sete extrema

Iritabilitatea, retentia de lichide, probleme cu inima, depresia, dificultate la inghitire

Boli ale rinichilor si ale ficatului, cheaguri de sange, astm bronsic, boli intestinale, deficit de

Calciu

Hipertensiune arteriala, osteoporoza, oboseala, constipare, tremuraturi, diabetul de tip 2

Hipoglicemie, insomnie, dificultati respiratorii, greata, carii dentare, fertilitate-preeclamsia

Travaliu prematur, chimbari de stare- depresii, anxietate, dezordini, precum sindromul Reynaud, care poate cauza la degeraturi ale degetelor de la picioare, amorteala si schimbari ale culorii pielii.

Tratament:

Capacitatea corpului tau de a functiona, deci si sanatatea ta vor avea de suferit daca nu primesti suficient Magneziu in fiecare zi. 300 de procese chimice si reactii necesita prezenta acestui mineral.

Considera urmatorul fapt: nivelul de Magneziu din organismul tau va creste daca alegi sa consumi produsele potrivite. Daca si dupa ce vei consuma alimente bogate in Magneziu, problemele tale vor persista, incearca suplimentele alimentare.

Multe alimente contin umpluturi. Acestea sunt: lactatele, conservantii, graul, zaharul si glutenul.

Acestea nu sunt potrivite!

BONUS:

Afla ce alimente contin magneziu. Consumul acestora ar putea calma durerea, combate insomnia si oboseala

Magneziul nu trebuie sa lipseasca din corpul nostru,deoarece acesta are rolul de a combate diabetul,infarctul,alte boli,precum si de a ne face mai rezistenti la stres si de a contribui la rezistenta oaselor.

Cantitatea de magneziu din corpul uman este de 25 de grame,un sfert intra in componenta muschilor,jumatate in oase ,iar restul in plasma,ficat,inima si rinichi.

Mineralul vietii

Magneziul contribuie la buna functionare a muschilor,producerea energiei,formarea dintilor si oaselor. In cazul in care aveti deficit de magneziu,puteti prezenta stari de slabiciune,probleme cu inima si insomnia,confuzia,spasmele si crampele musculare.

Inainte ca organismul nostru sa cedeze,trebuie sa depistam aceste simptome.

Doza necesara de magneziu

Organismul nostru are nevoie de 300-500 g zilnic de magneziu.Iata ce alimente contin magneziu:

Legumele cu frunze verzi

Marul, telina, spanacul, varza kale, varza verde, leusteanul, mararul, urzica, broccoli si fasolea verde sunt alimente bogate in magneziu. Spre exemplu,100 g de spanac In stare cruda contine 80 g de magneziu,care reprezinta 20% din zona zilnica recomandata.

Semintele de dovleac

Acestea contin potasiu,magneziu,vitamine,fosfor,zinc,fier,vitamina K si complexul B. Doza necesara de magneziu poate fi suplinita cu ajutorul a 65 grame de seminte.

Acestea au rolul de a asigura formarea calculilor renali ,de a preveni osteoporoza si de a oferi un somn linistit.

Ciocolata neagra

Aceasta contine magneziu. 2 pastratele de ciocolata asigura 24% din cantitatea zilnica necesara. Ciocolata contine antioxidanti ,reducand hipertensiunea arteriala,mentinand buna dispozitie si imbunatatind circulagtia sangelui.

100 g de ciocolata neagra reprezinta 80% din doza zilnica necesara de magneziu.

Avocado

O felie de avocado asigura 15% din doza zilnica recomandata de magneziu. Ea calmeaza durerile cauzate de artrita si protejeaza vederea.

Soia

Boabele de soia contin fibre,vitamine,aminoacizi si minerale ,fiind recomandate de nutritionisti in alimentatia zilnica. Jumatate din necesarul zilnic de magneziu e asigurata cu ajutorul