Candidoza vaginala este cauzata de inmultirea unei ciuperci – Candida Albicans, prezenta in flora vaginala, dar in cantitati mici si in cavitatea bucala si in intestine.
Dezvoltarea excesiva a ciupercii este favorizata si de un dezechilibru al pH-ului, iar lasata netratata, infectia poate cauza probleme cronice. Cele mai frecvente sunt infectiile vaginale, care afecteaza peste 75% femei, la un moment dat in viata, conform statisticilor.
Majoritatea femeilor au cel putin doua infectii de acest tip, insa cele cu un pH mai sensibil sau cu un sistem imunitar slabit se pot confrunta mai frecvent cu aceasta problema.
Una dintre solutiile prin care va puteti proteja cel mai bine este sa va sustineti sistemul imunitar, cu ajutorul unei diete echilibrate si a unor suplimente naturale, care sa va ajute organismul in lupta cu infectiile. De asemenea, si plantele va pot ajuta in lupta cu candida.
Iata doua ceaiuri din plante care combat cu succes candidoza vaginala:
1. Se face un amestec din 30 g de flori de musetel (sau flori de coada-soricelului), 30 g flori de galbenele, 20 g flori de iasomie, 10 g frunze de salvie si 10 g urzica moarta alba (planta intreaga).
Toate vegetalele trebuie sa fie uscate si bine maruntite, ca sa permita o buna omogenizare. Se toarna peste 30 g amestec un litru de apa clocotita.
Se tine vasul acoperit circa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se fac spalaturi locale, folosind un irigator, in flecare dimineata si seara, vreme de doua saptamani.
2. Se face un amestec in parti egale din flori de musetel, flori de galbenele, frunze de salvie, urzica moarta alba, troscot, rachitan.
Se toarna peste 30 g amestec un litru de apa clocotita. Se tine vasul acoperit circa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se fac instilatii vaginale.
Instilatia este o tehnica de administrare a solutiilor medicamentoase pe o mucoasa sau un organ cavitar. In acest caz, se solutia se aplica pe mucoasa vaginala sub forma tampoanelor vaginale.
Tamponul este confectionat din vata bine presata, acoperita de tifon, care seprelungeste cu 20-25 cm de la tampon.
Alte Articole
Frunzele si scoarta de alun – Leacuri manastiresti pentru sanatate si bunastare
Urzica, leacul vindecator al primaverii – Iata cum ne schimba sangele
Leacul primaverii. Curata plamanii si rinichii, contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si al gudronului din tigari, previne atacul vascular si multe altele