Un expert ne recomanda: „Daca te simti rau, esti epuizat sau esti apasat de ceva in aceasta viata, efectueaza un singur exercitiu.”

Exista uneori momente in viata cand stresul si oboseala va apasa atat de mult, incat nu aveti nici un pic de putere. Probleme la serviciu, somn insuficient, certuri acasa… Ati trecut prin astfel de situatii, nu-i asa? Asta e realitatea.

Dar stresul poate fi invins. Echipa noastra va propune o metoda de scapa de stres cat ai clipi. Cum sa scapati de stres. Exercitiile fizice trateaza oamenii de multe boli, iar stresul, de asemenea, este o boala.

De aceea, Alexandru Drojennicov, expert in longevitate, va propune sa scapati de stres si oboseala prin efectuarea unui singur exercitiu. Sa vedem ce ne propune.

Pentru a efectua acest exercitiu este necesar sa va asezati cat mai comod: in fotoliu, pe scaun sau pe taburet. Puneti picioarele la distanta umerilor, puneti coatele pe genunchi, incheieturile relaxate. Aplecati corpul de la piept.

Cel mai important lucru in acest exercitiu este respiratia. Ea trebuie sa fie uniforma si adanca. Daca v-ati relaxat, ati luat o pozitie comoda, incepeti sa respirati corect. Inspirati adanc, trageti abdomenul, diafragma este coborata, plamanii se umplu cu aer. Inspiratia trebuie sa va umple deplin. Apoi expirati indelungat.

Asta nu e tot. Ati invatat cum sa respirati corect, apoi concentrati-va asupra palmelor. Imaginati-va ca aveti intre palme o minge.

La inspiratie apropiati mainile de parca ati strange mingea, la expirare, nu miscati mainile. Stati in aceasta pozitie 2-3 minute sau cat considerati necesar.

Concentrati-va asupra respiratiei si la rezistenta mainilor. Acest exercitiu va va umple corpul cu energie si forte noi, stresul si oboseala vor disparea. Exercitiul este foarte util. Pur si simplu, efectuati-l si veti simti rezultatul.

Daca stresul este mai vechi si mai indelungat, Alexandru Drojennicov ne propune inca un exercitiu. Acesta va va ajuta sa scapati atat de stres, cat si de consecintele sale negative: intepaturi in inima, ritm anormal.

Inspirati adanc pe nas, apoi acoperiti nasul si gura de parca ati expira, dar nu scoateti aerul. Repetati aceasta actiune falsa de 3-4 ori. Este cel mai bun exercitiu pentru reglarea ritmului cardiac si restabilirea functiei sale.

Aceste exercitii nu necesita prea mult timp si energie. Pur si simplu trebuie sa va asezati si sa va relaxati. Nu putem sa ne ingradim in totalitate de stres, dar putem lupta cu el si sa nu-l lasam sa ne strice viata. Efectuati aceste exercitii minunate si fiti mereu sanatosi!