Remediile celebrului academician Ovidiu Bojor pentru anemie

Ovidiu Bojor este un celebru academician și fitoterapeut român, membru al Academiei de Științe Medicale.

Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Ovidiu Bojor este un renumit farmacist și deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România.

Folosirea corectă a remediilor din natură este scopul pentru care a muncit o viață. Secretele pe care le-a descoperit le împărtășește oricui vrea să îl asculte.

Amețești ușor, ai vertij sau suferi de tahicardie? Ești mai palidă ca de obicei? Aceste simptome ar putea fi provocate de o anemie.

Aceasta înseamnă că ai nu ai suficientă hemoglobină în sânge. De aceea, te simți tot timpul obosită și nu ai energie. Află care sunt cele mai bune leacuri pentru anemie recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Cele mai bune leacuri pentru anemie: Cura cu apă argiloasă

Poți face și o cură cu apă argiloasă. Se pune o linguriță de argilă terapeutică (se ia de la farmacie sau de la magazinele cu produse naturale) într-un pahar cu apă și se lasă să stea opt ore.

Se bea un pahar de apă dimineața, pe stomacul gol, apoi, câte unul cu o jumătate de oră înainte de masa de prânz și, respectiv, de seară. Se consumă doar apa decantată și se aruncă argila rămasă pe fundul paharului. Cura se ține timp de 21 de zile, după care se face o pauză de două săptămâni.

La nevoie, se reia. Este important să nu folosești recipiente de plastic sau metal pentru a prepara apa argiloasă. Alege vase din sticlă sau porțelan.

”Curmalele dau rezultate bune în anemie, astenie fizică și intelectuală. Sunt recomandate profilactic în perioada de creştere, în sarcină şi după bolile infecţioase.

Se consumă ca atare. Se mai poate face infuzie din 50 g de fructe uscate la un litru de apă. Se beau două-trei căni pe zi. Pătlăgelele vinete sunt recomandate ca stimulent. Au proprietăţile tonice în anemie.

Se consumă sub formă de preparate culinare. Năsturelul are și el rezultate bune în astenie, anorexie și anemie. Se consumă sub formă de salată, amestecat și cu alte frunze sau legume.

Se mai face suc proaspăt 60-150 ml pe zi, îndoit cu apă rece. În această perioadă îl poți găsi în anumite supermarket-uri, dar primăvara îl poți culege chiar tu sau îl poți cumpăra de la piață.”