Pare greu de crezut, dar există și terapia prin plâns. Cu toate că auzi la fiecare supărare ”Nu mai plânge!”, trebuie să o faci.
Și asta pentru că plânsul e benefic sănătății tale. Reprimarea emoțiilor negative poate avea repercursiuni grave asupra sănătății psihice, emoționale, fizice, din cauza faptului că acestea duc la apariția produșilor toxici în organism.
Plânsul este considerat o terapie. Este la fel de benefic ca râsul. Prin plâns se elimină o serie de bacterii de la nivelul ochilor.
Aparent, lacrimile au efect antibacterian asupra căilor nazale. Plânsul este asociat cu diferite emoții, pozitive sau negative.
Când suntem triști și plânge, corpul eliberează compuși cu rol sedativ. De aceea ne simțim mai ușor și somnoroși după o doză mare de plâns. În copilărie, micuții plâng pentru a își elimina energia negativă. Adulții preferă să o strângă în ei considerând că este prea rușinos să plângi.
Medicii și psihologii susțin că e sănătos să plângem în mod regulat. Lacrimile conțin o cantitate mare de hormoni ai stresului.
Prin plâns se mai elimină și mangan, un element responsabil de apariția depresiei, anxietății. Japonezii au aflat acest secret al sănătății și îl practică des.
Există o terapie numită rui-katsu, “căutarea lacrimilor”, unde oamenii se întâlnesc și se încurajează să plângă, povestind întâmplări emoționante din viața lor.
Plânsul aduce în urma sa hormoni care aduc buna dispoziţie (dopamină, serotonină), elimină gândurile și emoțiile negative (furia, frica, ura etc.). De aceea, după o criză de plâns ne simțim mai optimiști și mai relaxați.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste