Modul in care te poti proteja impotriva ciupercilor de piele

Oameni de toate varstele pot fi afectati de infectii cu ciuperci, este aproape imposibil de evitat dat fiind faptul ca ciupercile sunt in ziua de azi peste tot.

Pe de alta parte, exista si ciuperci bune care traiesc pe piele, insa cand se inmultesc, cand prolifereaza, cauzeaza afectiuni ale pielii cum ar fi micoza piciorului sau „piciorul de atlet”, impetigo, mancarime si alte infectii cu ciuperci.

Nu sunt periculoase neaparat, dar sunt extrem de enervante din cauza disconfortului si oamenii se pot simti jenati din cauza lor.

O cauza principala a acestor infectii cu fungii este reprezentata de obiceiul oamenilor de a-si imprumuta obiecte si lucruri de igiena personala.

Intrucat fungiile sunt aproape peste tot, cei mai predispusi la infectiile cu ciuperci sunt persoanele – si mai ales copiii – care nu au control asupra vezicii urinare, oamenii cu un sistem imunitar slabit, cei care transpira mult si des, cei care lucreaza aproape de oameni cum ar fi studentii, asistentii si asistentele medicale, doctorii, precum si cei care iau medicamente calmante sau antibiotice pentru o perioada lunga de timp.

Zona genitala, talpa piciorului, degetele de la picioare, axilele sau zona in care pielea se increteste sunt cele susceptibile de a dezvolta infectii cu ciuperci, tocmai de aceea trebuie sa fiti cu mare bagare de seama cand mergeti in locuri publice cum ar fi piscinele, vestiarele si asa mai departe.

Hainele sunt foarte importante in prevenirea infectiilor cu ciuperci. Purtati haine din bumbac sau materiale de calitate care sa permita pielii sa respire. Materialul din care este confectionata lenjeria intima este, de asemenea, extrem de important. Femeilor li se recomanda sa mentina zona de sub sani mereu uscata, fara urme de transpiratie.

Persoanele cu un sistem imunitar slabit sunt predispuse la infectiile cu ciuperci. Asadar, asigurati-va ca aveti o dieta bogata in fructe si legume, probiotice, care sa va intareasca sistemul imunitar. Renuntati la zahar definitiv, hidratati-va si odihniti-va suficient.

Pentru a nu permice ciupercilor sa se extinda pe piele evitati sa va scarpinati in zona cu pricina. De asemenea, trebuie sa va mentineti pielea uscata si curata tot timpul.

Simptomele infectiilor cu ciuperci difera in functie de locul in care apar. Infectia se poate manifesta prin pete rosii pe piele, mancarime, senzatie de usturime si intepaturi (pecingina ce apare in zona inghinala).

Pentru tratarea infectiilor cu ciuperci exista mai multe unguente si pudre, dar inainte de a apela la vreuna dintre ele, se recomanda sa cereti opinia unui dermatolog.