Lucruri mai putin stiute care ne pot imbolnavi rinichii

Proteinele pe care le gasim mai ales in carne fac parte dintr-o dieta sanatoasa. Dar, daca rinichii nu functioneaza normal, prea multe proteine ii suprasolicita.

Este posibil sa fie nevoie de portii mici de proteine de diferite tipuri. Pestele, ouale, fasolea si nucile sunt surse bune. Ce alte alimente mai pot fi in aceasta situatie?

La unele persoane, prea multa sare creste tensiunea arteriala si lezeaza rinichii. Totodata, o cantitate prea mare de sare poate avea legatura cu pietrele la rinichi care determina semne precum greta, dureri severe si probleme la urinare, noteaza adevarul.ro.

Fumatul nu doar ca inrautateste tensiunea arteriala si diabetul – doua cauze care au legatura cu bolile de rinichi, dar poate interfera si cu medicatia luata pentru a-i trata.

Totodata, fumatul reduce fluxul sanguin catre rinichi si poate cauza probleme persoanelor care au deja o boala de rinichi. Mai mult de doua bauturi carbogazoase cresc riscul de boli de rinichi.

Potrivit unui studiu in domeniu, rinichii femeilor care au o astfel de dieta timp de 20 de ani, functioneaza cu 30% mai putin, comparativ cu celelalte. Rinichii au nevoie de apa pentru a functiona asa cum trebuie.

Deshidratarea ii distruge. Nu bem suficienta apa daca urina nu este colorata in galben deschis. Aspirina, ibuprofenul, acetaminofenul si alte medicamente luate sistematic pot leza rinichii. Asta nu inseamna ca nu putem lua astfel de medicamente, ci ca trebuie sa vorbim mai intai cu medicul.

Suprasolicitarea la sala poate produce un sindrom caracterizat prin distrugerea tesutului muscular striat. Substante toxice ajung in sange si in rinichi si ii pot leza. Celor care isi doresc musclatura frumoasa li se recomanda sa o obtina treptat, prin exercitii fizice regulate si sa nu apeleze la steroizi.