Compresa cu ghimbir este un remediu natural pentru durerile reumatice, articulare si musculare, dar poate fi utilizata cu succes si pentru durerile osteoporozei.
Ingrediente necesare:
o radacina de 1-2 cm de ghimbir proaspat
o lingurita de ulei de cocos
Curata ghimbirul de coaja si spala-l. Da-l apoi pe razatoarea mica si asaza-l intr-un castron. Adauga si lingurita de ulei de cocos apoi amesteca pana la omogenizare. La final asaza cate putin din aceasta pasta pe o compresa sterila intinzand uniform pe toata suprafata.
Ia compresa si pozitioneaz-o pe zona dureroasa, fixand-o in asa fel incat sa nu se deplaseze (poti face asta cu ajutorul unui tifon, sau cu o soseta daca durerea este la glezna, sau cu orice altceva iti trece prin cap, totul este sa fie fixata pe zona dureroasa)
Lasa-o sa actioneze peste noapte si ai scapat de durerile osteoporozei, articulare sau musculare care te-au chinuit in ultimul timp.
Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata.
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere.
Printre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale ghimbirului se numara
– Ameliorarea tulburarilor digestive. Ghimbirul are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele intestinale, regleaza pofta de mancare, neutralizeaza toxinele in corp si este sudorific.
– Tratarea tulburarilor respiratorii. Tot ghimbirul contribuie la eliminarea mucozitatilor depuse la nivelul plamanilor, ameliorand simptomele astmului. De altfel, In China, planta este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se un suc preparat din ghimbir si morcovi in cadrul tratamentului bolilor respiratorii. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
– Grabirea vindecarii racelilor. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
– Prevenirea vertijului. Ghimbirul are si calitatea de preveni raul de mare, ametelile, vertijurile si greturile, indiferent daca aceste simptome sunt declansate de cauza fiziologice sau psihologice.
– Prevenirea efectelor secundare ale chimioterapiei. Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit util si in tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. Pe langa faptul ca inlatura senzatia de greata, ghimbirul ajuta si la combaterea ametelilor si a vertijurilor care se instaleaza uneori in urma administrarii tratamentului oncologic.
– Incarcarea energetica a organismului. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita proprietatilor sale stimulente, tonice si energizante. Planta este utila persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente si letargice.
– Imbunatatirea circulatiei sanguine. Radacina de ghimbir este de ajutor persoanelor cu circulatie periferica deficitara.
– Pierderea in greutate. Ghimbirul accelereaza metabolismul, intensifica arderea grasimilor si contribuie la eliminarea toxinelor din corp, fiind un real adjuvant in curele de slabire.
– Imbunatatirea diurezei. Datorita proprietatilor sale diuretice, ghimbirul este indicat in tratarea litiazei renale, pietrelor la rinichi, retentiilor urinare si infectiilor urinare.
– Combaterea inflamatiilor si a infectiilor. Fiind un excelent antiinflamator si un foarte bun antiseptic pentru organism, ghimbirul mai este numit si antibiotic natural.
– Tratarea reumatismului. In medicina naturista, persoanelor care sufera de reumatism le este recomandata o cura cu tinctura de ghimbir, cate o lingurita dizolvata in 100 ml de apa, administrata de trei ori pe zi.
– Tratarea caderii parului. In spitalele din China, ghimbirul este utilizat in tratamentul alopeciei, intrucat are un efect de revitalizare a foliculilor si a firelor de par.
– Ingrijirea pielii. Ghimbirul este un ingredient deseori introdus in lotiunile de corp cu efecte anti-aging, deoarece hraneste epiderma si confera pielii mai multa suplete. Datorita continutului bogat de acizi aminati, fosfor si magneziu, planta este utilizata si in formulele revitalizante ale cremelor de fata.
Ghimbirul contine uleiul volatil numit predominen tzingiberol si compusi fenolici (gingeroli), avand efect antiemetic si antivertiginos si inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei.
La nivelul aparatului digestiv, este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste