Greșeli majore, care îți pot îmbolnăvi rinichii! Dacă ții la sănătatea lor, inceteaza sa mai faci aceste lucruri

Rinichii sunt organe foarte importante, responsabile cu eliminarea toxinelor periculoase. Rinichii sănătoși înseamnă și un corp curat și sănătos.

Deși de dimensiuni reduse, funcția lor este uriașă! De aceea, este bine să știm cum trebuie să îi protejăm și să avem extrem de multă grijă la starea lor de sănătate.

Potrivit celor mai noi statistici, aproape 20.000.000 americani suferă de afecțiuni renale. Cel mai bun tratament începe cu identificarea cauzei.

Ce rol au rinichii în organism

Mențin un flux sangvin echilibrat

Conferă un nivel optim al mineralelor și al apei

Susțin sistemul osos, cu ajutorul vitaminei D

Ajută producția de globule roșii și asigură oxigenarea celulelor

Elimină chimicalele și toxinele rezultate în urma digestiei, a medicamentelor sau a activității sportive.

Primele semne de insuficiență renală

Oboseală, slăbiciune

Dureri la urinare

Spumă în urină

Urină roz sau închisă la culoare

Nevoie crescută de micțiune (cu precădere noaptea)

Ochi umflați

Sete continuă

Factori care îți perturbă rinichii

Dacă nu beți apă suficientă. În lipsa unei hidratări optime, rinichii nu mai funcționează corespunzător.

Unele din principalele roluri ale rinichilor sunt să elimine din organism deșeurile metabolice și să regleze producția de eritrocite. Dacă organismul nu are destulă apă, sângele va fi mai concentrat și se reduce fluxul sangvin către rinichi.

Acest lucru afectează capacitatea rinichilor de a elimina toxinele din organism, ceea ce duce, în cele din urmă, la acumularea de toxine în organism. Ar trebui să beți cel puțin 10-12 pahare cu apă în fiecare zi (adulți sănătoși) și această cantitate va fi suficientă pentru buna funcționare a acestor organe vitale.

Dacă beți prea multă cafea. Cofeina în exces vă afectează rinichii! Pot apărea hipertensiunea și suprasolicitarea renală, iar consecințele sunt serioase, pe termen lung.

Un studiu recent leagă apariția pietrelor la rinichi de consumul excesiv de cafea. Aportul optim zilnic ar trebui să fie de 1 sau 2 cești cu cafea sau 3 de ceai.

Dacă mâncați foarte sărat. Excesul de sare poate aduce mari probleme de sănătate, iar rinichii vor fi direct afectați. Rinichii metabolizează 95% din aportul de sodiu din organism, așadar un exces de sare va suprasolicita rinichii, iar complicațiile apar de îndată.

Este redusă funcția renală și apare retenția de apă, ceea ce poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Cu alte cuvinte, consumul exagerat de sare va atrage probleme de sănătate în lanț.

Excesul de alcool poate duce la probleme renale grave!

Crește riscul de insuficiență renală, apar deshidratarea și excesul de acid uric. Cantitatea admisă de alcool zilnic este de 2 pahare în cazul bărbaților și 1 pahar în cazul femeilor sau al vârstnicilor.

Lipsa somnului. Potrivit experților, adulții ar trebui să doarmă în 6 și 8 ore pe noapte. Cine doarme mai puțin de 6 ore se supune unor mari riscuri, pe termen lung.

În timpul somnului, organele se regenerează. Mai puțin somn înseamnă afectarea acestui proces.

Nu uitați, pentru sănătatea rinichilor dumneavoastră, aveți grijă să nu vă abateți de la un stil de viață sănătos și echilibrat.