Glanda pineala – care este rolul ei

Glanda pineala este cunoscuta si sub denumirea de “sediul sufletului”. Aceasta mica glanda este responsabila de reglarea ciclului somn-trezire, vise, emotii, comportament, intuitie, memorie, invatare, temperatura organismului, par si culoarea ochilor.

Epifiza sau glanda pineală (corpus pineale, conarium sau epiphysis cerebri) este o formațiune nepereche, cu greutatea de aproximativ 0,2 g, situată deasupra coliculilor cvadrigemeni superiori. Este aflată în masa encefalului, între cele 2 emisfere, fiind parte a epitalamusului.

Aceasta este responsabilă pentru secreția unor hormoni, printre care și secreția melatoninei. În perioada copilăriei, epifiza este mare, însă odată cu trecerea anilor, aceasta se micșorează devenind aproape inactivă la maturitate. Ca glandă endocrină, epifiza aparține sistemului endocrin difuz.

Glanda pineala este situata in mijlocul creierului, intre cele doua emisfere si este asociata cu cea de a sasea chakra, cunoscuta sub numele de Ajna sau chakra celui de al treilea ochi. Lectiile pe care ni le ofera acest centru energetic includ realizarea adevarului si a iluziei, dezvoltarea si evolutia spirituala, inteligenta si intuitia.

Glanda provine din bombarea tavanului ventriculului III al creierului și ajunge la cea mai mare dezvoltare în frageda copilărie.

De la 7 ani celulele glandulare ale organului încep să fie înlocuite prin țesut conjunctiv, în care mai târziu se depun săruri de calciu. Printr-o tijă, numită habenula, ea rămâne unită cu encefalul. Structural este constituită din vase, țesut conjunctiv și insule parenchimatoase dispuse în lobuli.

Cu ceva timp in urma glanda pineala a fost considerata o glanda fara o functie specifica. In zilele noastre stiinta si medicina accepta functiile sale lumesti, in timp ce misticii au cunoscut inca din cele mai vechi timpuri abilitatile spirituale si supranaturale ale acestei glande.

Principalul hormon epifizar este melatonina, descoperită de Aaron B. Lerner (1958), care circulă în plasmă legat de o albumină, fiind captat de hipotalamus și gonade și catabolizat în telencefal și ficat.

Echipamentul enzimatic necesar transformării serotoninei N-acetil serotonină nu este unic epifizar, dar acțiunea hidroxi – indolmetil – transferazei – necesară transformării N-acetil serotoninei în melatonină – este specific epifizară. Epifiza mai conține hormon luteinizat, tireotiozină, hormon antidiuretic, neurofizine I și II, leucinencefalină, argintină – vasotocină, arginină – vasopresină. De asemenea, academicianul M. Milcu și colab.

Au descoperit un hormon hipogliceminant al epifizei numit pinealină. Acesta și melatonina scad fixarea iodului în tiroidă și reduc acțiunea stimulantă a TSH. Acțiunile hormonilor epifizari sunt multiple:

acțiune depresivă asupra tiroidei, melatonina diminuând fixarea intratiroidiană a iodului 131, inhibând și TSH;

acțiune negativă asupra corticosuprarenalei diminuând secreția de aldosteron și corticosteron;

asupra gonadelor: acțiune modulatoare fotoperiodică; acțiune negativă, melatonina fiind antigonadotrofică (întârzie apariția pubertății);

acțiune modulatoare asupra sistemului monoaminergic, de veghe și somn.

Oamenii au fost haraziti de divinitate cu o anume parte a creierului, cunoscuta sub numele de glanda pineala sau cunoscuta sub numele de cel de-al treilea ochi. Motivul pentru care aceasta glanda este numita “glanda pineala” se datoreaza formei sale, asemanatoare cu un con de pin.

Acest mic con de pin este responsabil de producerea de melatonina, un hormon care afecteaza ritmul cicardian, inclusiv functiile noastre de sezon.

Acest mic con de pin poate fi gasit in centru creierului, intre cele doua emisfere cerebrale. Motivul pentru care “ei” incearca sa pastreze aceste informatii de umanitate se datoreaza potentialului urias detinut de aceasta mica glanda.

Pentru oameni, aceasta glanda reprezinta un portal intre lumea fizica si spirituala. Atunci cand este activata, senzatia de euforie si de unitate cu tot ceea ce exista umple mintea unei persoane, oferindu-i un sentiment de cunoastere.

Aceasta mica glanda poate fi activata prin yoga, meditatie si printr-o varietate de alte metode. Odata activata, persoana respectiva este capabila sa calatoreasca liber in alte dimensiuni, calatorii cunoscute sub numele de proiectii astrale sau de vizualizari de la distanta.

Prin metode si practici stravechi avansate, o persoana poate reusi chiar sa controleze gandurile si actiunile altor oameni in plan fizic.

Desi pare a fi imposibil, fosta Uniune Sovietica, precum si diverse organizatii secrete au cercetat aceste efecte o perioada foarte lunga de timp, pastrand toate informatiile la distanta de majoritatea oamenilor.

Motivul pentru care nu suntem in masura sa ne folosim de toate aceste puteri uimitoare este reprezentat de cantitatea foarte mare de fluorura de sodiu pe care o digeram zilnic. Glanda pineala absoarbe cea mai mare cantitate din florura de sodiu care ajunge in corpurile noastre.

Astfel, activitatea glandei pineale este inhibata si aceasta nu mai este in masura sa contribuie la pastrarea echilibrului hormonal in organism.

O modalitate de a combate aceste efecte este osmoza inversa sau distilarea apei, distilarea fiind optiunea mai ieftina.