Germenii de grâu și proprietățile lor miraculoase! Sunt un adevărat leac pentru creier

Germenii de grâu și proprietățile lor miraculoase! Sunt un adevărat tonic pentru creier și previn cancerul! Alegerea potrivită pentru sistemul tău nervos.

Sunt bogate în vitamine, săruri minerale, oligoelemente indispensabile organismului și puternici antioxidanți. Sunt alimente despre care știm prea puține lucruri sau le știm și nu le apreciem la justa lor valoare. Au calități care le recomandă ca remedii folosite și de medicina tradițională.

Dacă ai anemie, ești deprimat, surmenat, te afli în convalescență ori tocmai ai născut, germenii de grâu sunt alegerea potrivită pentru sistemul tău nervos asupra căruia acționează ca un tonic, pentru digestie, dar și pentru un aport nutrițional cu un aliment care se dovedește a fi atât de echilibrant.

Singura contraindicaţie pentru utilizarea germenilor de grâu este hipertensiunea arterială.

Germenii de grâu, de exemplu, bogați în substanţele cele mai importante şi cele mai vitaminizante ale bobului de grâu, conțin fosfor uşor asimilabili, multe săruri minerale, în special cele de fier şi de magneziu și, mai ales, include proteine complete care conţin – în proporţii echilibrate – toţi acizii aminaţi (aminoacizii) indispensabili vieţii, oligoelemente (precum zinc, cupru, mangan) şi foarte multe vitamine, în special vitaminele A, B1, B2, C, E, PP.

Prin această compoziție, germenii de grâu sunt la loc de frunte în ceea ce privește sursele naturale de fier, de mangan şi de magneziu, de proteine rare şi de vitamine din complexul B şi vitamina E.

Grîul aflat în prima fază de încolţire a boabelor de grâu, când la acestea apare un mic mugure. Peste 1 mm, vorbim de stadiul de grâu încolţit.

Proprietăţile tonice şi vitalizante ale germenilor de grâu sunt mult amplificate în cazul grâului încolţit, deoarece germinarea măreşte extraordinar puterile vitaminizante ale seminţelor. Grîul încolțit este recomandat și persoanelor reumatice, bolnavilor de gută sau artrită și chiar celor care nu tolerează anumite tipuri de pâine. Mai mult, au proprietăți anticancerigene!

Este recomandabil ca, înainte de a pune grâul la germinat, să-l spălăm cât mai bine, deoarece adesea este tratat cu antiseptice şi insecticide, apoi se aşază boabele de grâu într-o farfurie. Le acoperim cu apă pentru a li se asigura germinarea, iar rezultat va fi atins după 24 de ore vara şi 36 de ore iarna.

Grâul încolţit se consumă la începutul mesei, în doze de o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru tineri şi bătrâni.

Înainte de a înghiţi grâul, trebuie ca boabele să fie mestecate cât mai mult timp posibil, până când capătă un gust dulce.