Femeile trebuie sa aiba grija la aceste ore de somn

In zilele noastre, uitam importanta somnului. O odihna adecvata este esentiala. Somnul necorespunzator poate determina depresie, scaderea tensiunii arteriale, stare de sanatate severa, anxietate si te vei simti ca si beat pe tot parcursul zilei.

Toate aceste lucruri pot fi provocate, de asemenea, de somn prelungit, deci este imperativ sa ai un somn echilibrat, nici prea mult, nici prea putin. Un somn bine echilibrat te va ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea, te vei simti mai energica in timpul zilei si te vei simti fericita si fara stres.

Cercetatorii spun ca 8 ore de somn nu sunt suficiente pentru femei. Femeile trebuie sa aiba mai mult somn pentru ca au mai multe activitati ale creierului. De asemenea, s-a remarcat ca un somn echilibrat pentru femei ar putea contribui la frumusetea lor.

Mai jos sunt prezentate alte beneficii ale somnului.

Imbunatateste memoria

Un somn bun te ajuta la stimularea memoriei. Cand dormim, memoria noastra tinde sa creasca si putem sa memoram mai bine lucrurile pe care le-am invatat sau le citim inainte de a merge la culcare.

Creste nivelul de creativitate

Un om care doarme bine este un om care creeaza lucruri fantastice. Se spune intotdeauna ca daca vrem sa facem ceva creativ, sa scriem ceva sau sa pictam orice imagine, trebuie sa dormim bine. Multi oameni de stiinta spun ca in timp ce dormim, componentele noastre emotionale ale memoriei devin mai puternice.

Intotdeauna un castigator

Pentru intreaga zi, corpul nostru functioneaza nonstop. Este esential sa iti odihnesti corpul si acest lucru se poate intampla numai daca ii acorzi un somn bun. Sa spunem ca esti un atlet sau orice sportiv, vei intelege mai bine cat de mult un somn bun este esential pentru corpul tau.

Un studiu spune ca performanta jucatorilor de fotbal se imbunatateste daca beneficiaza de minimum 10 ore de somn in fiecare noapte timp de aproximativ sapte saptamani. Jucatorii se simt mai energici, iar concentrarea lor pentru joc este, de asemenea, sporita. Ei devin chiar mai puternici si se simt odihniti.

Imbunatateste atentia

In zilele noastre se constata ca oamenii nu sunt foarte atenti in timpul orelor de scoala / colegiu sau orelor de serviciu. Ei petrec jumatate de noapte pe telefoanele lor vorbind cu cineva sau doar verificand stirile pe site-urile de socializare.

Acesta este singurul motiv pentru care oamenii nu sunt atenti in zilele noastre. Trebuie sa intelegem ca este vital sa ne odihnim creierul, alte parti ale corpului, inclusiv ochii, iar acest lucru poate fi posibil numai prin somn. Avand o buna rutina de somn adecvat te poate ajuta sa iti activezi corect creierul pentru a face munca si a-si imbunatati atentia.

Sanatatea corpului

Acei oameni care nu au un somn adecvat nu sunt apti mental si fizic. Pana acum, trebuie sa fi inteles modul in care somnul este important pentru corpul tau. Oamenii carora le place sa urmeze o dieta trebuie sa fie foarte familiarizati cu importanta somnului pentru corpul uman.

Acesti oameni au un plan adecvat pentru timpul lor de culcare pentru a castiga muschi sau a pierde in greutate. Potrivit cercetarilor, oamenii care au o rutina buna de dormit au tendinta de a pierde mai multa grasime din corpul lor.

Daca nu dormim, dar suntem somnolenti, hormonii nostri ne dau un semn sa consumam mai multe alimente pe timp de noapte, ceea ce duce la castigarea in greutate.

Eliberare de stres

S-a dovedit ca cel mai bun mod de a elimina stresul este sa dormi bine. Sanatatea noastra cardiovasculara este afectata de stres si somn. Somnul adecvat ne poate ajuta sa ne odihnim si sa reducem nivelul stresului care afecteaza grav sanatatea noastra.

Somnul necorespunzator poate provoca multe alte probleme legate de sanatate. Acestea includ, de asemenea, probleme legate de sistemul nervos.

Daca suferi de insomnii sau nu esti in stare sa dormi corect, atunci trebuie sa te adresezi medicului deoarece acest lucru iti poate afecta sever starea de sanatate si poate creste nivelul de stres.