De ce apare balonarea și cum poți să scapi de această problemă?

Helicobacter Pylori (H. Pylori) este un tip de bacterie care provoaca infectii asimptomatice in stomac. Aceasta bacterie afecteaza aproximativ doua treimi din populatia lumii si poate fi transmisa prin alimente si apa.

De o rezistenta covarsitoare, Helicobacter Pylori persista toata viata in mediul atat de dur si de acid al stomacului, fiind responsabila de majoritatea bolilor stomacale.

H.pylori poate produce diverse simptome si cele mai comune includ eructatii,balonare,arsuri la stomac,reflux esofagian,constipatie,diaree,balonare si disconfort la nivelul stomacului.

De cele mai multe ori insa, H. Pylori provoaca o inflamatie cronica a stomacului numita gastrita cronica, afectiune ce evolueaza lent si persista toata viata, daca nu este tratata. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, in ulcer sau chiar cancer.

Se poate intampla oricui, inclusiv tie!

Bacteriile prospera in principal in mucoasa stomacului si sunt considerate a fi transmise prin consumul de alimente sau apa potabila care au fost contaminate cu materiile fecale, sau, eventual, prin contactul cu fecale,voma sau saliva unei personae infectate.

Expunerea membrilor familiei la H,pylori poate fi cea mai probabila posibilitate de transmitere.

Ce se poate face în acest caz?

Pylori poate fi tratat cu succes in mai mult de 80% din cazuri. Consultati medicul dumneavoastra pentru a obtine un tratament adecvat. Tratamentul implica de obicei o combinatie de antibiotic si medicamente pentru a reduce cantitatea de acid produsa de stomac, iar acestea sunt luate timp de mai multe saptamani.

Mentinerea un regim dietetic adecvat si o multime de vitamine A,C si E,impreuna cu zinc,este esentiala in scopul de a proteja mucoasa stomacului. A lua probiotice cum ar fi, lactobacillus si bifidobacterium este, de asemenea recomandabil.

Ultimul, dar nu cel mai important, este mentinerea unui nivel adecvat de igiena cum ar fi spalatul pe maini frecvent si in mod corespunzator. Apa potabila din surse sigure este la fel de importanta. În cazul in care te simti in pericol de a te infecta cu Pylori, contactateaza un specialist pentru a obtine o examinare corespunzatoare.

Cum poți scăpa de balonare?

Aceasta bautura este benefica in special pentru ameliorarea balonarii stomacului si cresterea nivelului de energie in acelasi timp.

Aveți nevoie de:

1 lamaie

1 castravete

1 lingura de ghimbir ras

1 lingura suc de aloe vera

o legatura de patrunjel sau coriandru

jumătate de pahar de apă

Pregatirea este destul de simpla. Se amesteca toate ingredientele intr-un blender si apoi se consuma. Aceasta bautura este extrem de benefica pentru reducerea grasimii abdominale si veti simti imbunatatiri de la primul pahar.

Aceste ingrediente sunt combinate in scopul de a stimula metabolismul pentru a arde grasimea in timp ce tu dormi. Este dovedit ca aceasta combinatie imbunatateste metabolismul,ceea ce inseamna ca metabolismul tau functioneaza la viteza maxima, chiar si atunci cand dormi.

Castravetele – este un puternic instrument de ardere a grasimii; astfel este un ingredient vital in programele de pierdere in greutate.

Scazut in calorii, dar bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, patrunjelul sau coriandru, este extrem de benefic pentru tratarea retentiei de apa si balonare.

Ghimbirul este extrem de bun in prevenire. Acest ingredient poate arde grasimea de pe burta in timp ce tu dormi. Sucul de lamaie poate stimula in mod eficient eliminarea de toxine din organism. Sucul de aloe vera este extrem de benefic pentru pierderea in greutate.

Apa este, nu numai importanta pentru starea generala de sanatate, dar este de asemenea,eficienta in arderea caloriilor. In caz ca nu bei suficienta apa, metabolismul tau incetineste si nu poate arde caloriile in mod corespunzator. Bea foarte multa apa pentru a stimula metabolismul.

loading...
Cumpara cartea