Cum să recunoști anxietatea: Starea difuza care nu te lasă să te relaxezi și să te bucuri

Numeroși oameni nu consideră că anxietatea reprezintă o problemă serioasă de sănătate, dar nu ar trebui niciodată ignorată.

Această condiție ar putea face o persoană pasivă, iresponsabilă, leneșă și ciudată.

Prin urmare, este foarte important să învățați efectele anxietății, deoarece puteți ajuta și înțelege pe cei care suferă de aceasta:

1. Sentimente de epuizare mentală și fizică chiar și pentru a te ridica din pat

Anxietatea scade nivelul de energie într-o mare măsură, astfel încât pacienții sunt adesea prea obosiți să se trezească dimineața. Experiențele debilitante datorate anxietății paralizează persoana, așa că vrea doar să rămână în pat și, astfel, să fugă de tortura din cap.

2. Când vorbesc despre viitor, se confruntă cu o cădere

Oamenii anxioși se simt de multe ori speriați și frustrați când gândesc sau vorbesc despre planurile lor viitoare. Ei trăiesc cu intensitate în fiecare moment în prezent, deci sunt și mai intimidați de viitor.

3. Reluarea conversațiilor în minte

Acești oameni repetă în mod constant conversații în capul lor și încearcă să-și găsească greșelile. Din acest motiv, ei evită întotdeauna certurile. Cu toate acestea, aceste episoade de discuții reluate sunt obositoare și duc la un sentiment de vinovăție.

4. Dacă nu primesc un răspuns rapid, ei cred că au făcut ceva greșit

În comunicarea cu alte persoane, dacă cineva nu răspunde la timp, o persoană anxioasă începe să-și facă griji că a făcut o greșeală.

5. Sunt obsedați de lucrurile triviale pe care alte persoane nici măcar nu le observă

Mintea unei persoane anxioase poate procesa o simplă informație, ca o privire sau un cuvânt timp de zile întregi! Ele sunt adesea obsedate de o conversație trecută, un mesaj, tonul unei propoziții și altele asemenea.

6. Sunt obsedați de greșelile anterioare

Acești oameni experimentează o adevărată tortură ori de câte ori fac o greșeală, mai ales la locul de muncă. Se luptă să fie desăvârșiți, dar este firesc să nu fie, iar anxietatea doar accentuează gravitatea situației.

7. Întotdeauna preocupați de cel mai grav scenariu

Pacienții cu anxietate se îngrijesc mereu de scenariul cel mai grav posibil în fiecare situație și nu se bucură de momentul prezent.

Ei sunt pur și simplu siguri că lucrurile vor merge prost, că vor suferi de cea mai gravă afecțiune, că întâlnirile lor vor merge foarte prost, iar interviurile lor de angajare vor fi un eșec uriaș.

8. Au dificultăți de a adormi, dar se trezesc devreme

Procesele și lupta din interiorul capului nu permit pacientului cu anxietate să adoarmă cu ușurință. Pe de altă parte, ceasul de anxietate începe să bată dimineața devreme, și de îndată ce te trezește, mintea nu se mai poate opri din obsesii multiple și nu te poți întoarce la culcare.

9. Când cineva arată grijă pentru ei, sunt și mai îngrijorați

Dacă cineva întreabă o persoană anxioasă dacă lucrurile merg bine, el / ea devine și mai îngrijorat, deoarece crede că lupta interioară este evidentă și asta nu face decât să îi agraveze starea.

10. Refuză invitații chiar dacă și-ar dori să participe

Uneori, persoana poate dori să participe la un anumit eveniment sau la o întâlnire planificată, atunci când apare un atac de anxietate și elimină întreaga energie din corp. Din acest motiv, persoana anulează pur și simplu totul.

11. Ei compară succesul lor cu al celorlalți

Acești oameni sunt deseori obsedați de succesul colegilor lor și se întreabă dacă vor deveni vreodată atât de împliniți și încrezători.