Ceaiul de soc este un medicament natural pentru organism. Trateaza si amelioreaza multe boli

Socul (Sambucus nigra) este o planta cu efecte terapeutice puternice ce poate trata si preveni un numar urias de afectiuni.

Florile si fructele de soc sunt folosite pentru herpes simplex, probleme reumatice, inflamatii ale cailor respiratorii, reducerea inflamatiilor, calmarea iritatiilor. De asemenea ceaiul de soc are efect diuretic si este foarte eficient in detoxifierea organismului deci si pentru piererea in greutate. Frunzele de soc au si puternice proprietati insecticide.

Ceai de soc. Beneficiile utilizarii interne a socului, sub forma de infuzie(ceai de soc) sunt:

florile de soc sunt folosite in mod traditional pentru tratarea gripei, racelii, sinuzitelor, starilor febrile (reduce febra), probleme ale cailor respiratorii superioare, precum si a febrei fanului;

fructele au efect analgezic dar au si proprietati laxative (fiind foarte eficiente in constipatie) si diaforetice;

fructele se folosesc in afectiunile reumatice si in artrita;

florile si fructele de soc sunt eficiente in tratarea bolilor degenerative, previn cancerul si ajuta la mentinerea sub control a tumorilor benigne. Sunt foarte eficiente in activarea sistemului imunitar;

u ceai de soc se pot distruge eficient si viermii intestinali;

socul este un remediu natural in lupta cu obezitatea datorita proprietatilor laxative si diuretice, ajutand la detoxifierea organismului si la eliminarea excesului de apa din organism;

socul creste secretia glandelor mamare;

alte utilizari ale ceaiului de soc: stimuleaza sistemul imunitar, trateaza infectiile urechii, stimuleaza circulatia.

Prepararea ceaiului de soc

Infuzia. Modul clasic de preparare a infuziei din flori de soc este următorul: adăugaţi o lingură de flori in 250 de apă fierbinte.

Păstraţi vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute. Filtraţi şi îndulciţi cu miere (dacă doriţi). În mod regulat se beau 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă.

În cazul în care aveţi gripă sau răceală se pot bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, dar numai timp de câteva zile.

Decoctul din flori de soc este obţinut prin fierberea a 50 g de flori în 250 ml de apă timp de 3 minute.

Precauţii in utilizarea ceaiului de soc

– frunzele şi fructele crude conţin glicozide toxice. De aceea aceste remedii trebuie folosite cu grijă, doar aşa cum vă sunt indicate de către specialişti.

– Nu consumati continuu ceai de soc. Folosiţi-l maxim 10 zile cu 5 zile pauză.

– Când folositi remedii din plante, trebuie să fiţi conştienţi că acestea pot fi extrem de puternice, şi puteti avea reacţii adverse.

Dacă apar reacţii adverse cum sunt intoxicaţii, vomă, iritaţii ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăţi respiratorii sau convulsii, opriţi imediat folosirea remediilor din plante şi consultaţi medicul dumneavoastră.