Ce siropuri trebuie sa avem in casa cand avem gripa

Industria farmaceutica ofera o gama larga de siropuri impotriva tusei, insa, la nevoie, aproape ca nici nu stii ce sa alegi mai intai. Cu abundenta aferenta, oamenii se impart in doua categorii: cei care apeleaza la medicamentele existente in farmacii si cei care prefera sa-si faca propriile remedii naturiste in casa.

Desigur, exista puncte pro si contra pentru fiecare categorie, insa, pana la urma, fiecare alege pentru el. Intai de toate, sa vedem ce este gripa.

Gripa este o infectie virala a tractului respirator care se raspandeste extrem de usor, pe calea aerului, de la o persoana bolnava la una sanatoasa.

Gripa este provocata de virusurile gripale.

Ce siropuri de tuse folosim pentru a indeparta simptomele gripei

Aceasta poate avea consecinte de la moderate pana la severe si conduce uneori chiar la deces. De mentionat este ca raceala si gripa sunt total diferite. Prima debuteaza brusc si violent, pe cand simptomele racelii cresc treptat in intensitate.

Siropuri de tuse din farmacii

Sirop cu Muguri de Pin, Iepupar si Propolis, 150 ml. Acesta este un supliment nutritiv cu proprietati diuretice, usor antiseptic, care previce formarea calculilor si a nicipului in caile urinare. Siropul are proprietati expectorante, folosit des in tratarea tusei, tonice, vitaminizante datorita extractelor de muguri de pin, ienupar si propolis si creste capacitatea de aparare a organismului impotriva infectiilor.

Prospan este un sirop pe baza de plante, ce contine extract uscat din frunze de iedera ca substanta activa. Acesta este folosit in caz de afectiuni anflamatorii bronsice cronice, inflamatii acute ale tractului respirator insotite de tuse si este utilicat pentru tratarea tusei la adulti, adolescenti si copii, in doze diferite.

Siropuri de tuse facute in casa

Intorcandu-ne la a doua categorie ade oameni, cei care prefera sa isi faca singuri remediile pentru gripa, acestia probabil ori nu mai cred in medicamentele din farmacii, ori au crescut cu astfel de remedii si vor sa le duca mai departe.

Ridiche neagra

Siropul e cunoscut inca din copilarie si contine: o ridiche neagra, care nu se curata de coaja, careia i se taie capacul, se scobeste si se umple cu zahar. Din siropul format se iau 3-4 lingurite pe zi.

Hrean

Se adauga 100 grame de hrean ras intr-o jumatate de kilogram de miere de tei si se lasa timp de 12 ore la macerat. Siropul este destinat adultilor, iar doza recomandata este de 3 linguri pe zi, timp de 10 zile.