Ce se intampla cu corpul tau cand mergi descult pe pamant

Societatea moderna este atat de indepartata de natura incat multi copii care cresc intr-un mediu urban se gandesc la sol ca la o murdarie, ceva ce nu se poate atinge cu mainile si picioarele goale.

Din pacate, adesea nu asociaza aceasta murdarie cu plantele si copacii care cresc in ea, ele ne hranesc plamanii si infrumuseteaza mediul inconjurator.

Si, obisnuiti cu suprafetele artificiale de pe terenul de joaca, nu vor ghici ca poti alerga descult pe iarba sau pe calea prafuita. Adultii, de asemenea, datorita utilizarii materialelor izolatoare, cum ar fi talpile de cauciuc, sunt separati de campul energetic al pamantului.

Aceasta placere simpla si avantajele pe care le putem extrage, ca multe alte lucruri obisnuite, au dobandit o formula mai “stiintifica”, si anume “impamantare”.

Pamantul este incarcat negativ si atunci cand va puneti picioarele pe pamant, absorbti o cantitate mare de electroni negativi prin talpile picioarelor, care, la randul lor, va pot ajuta sa va mentineti corpul la acelasi potential electric incarcat negativ ca si Pamantul.

Mersul descult este la fel de bun pentru noi ca lumina soarelui si apa curata si este foarte important pentru sanatatea noastra. Acesta este adevarul, dar se pare ca ne trebuie un impuls. Ganditi-va la bunicii vostri, mergeau desculti vara pe campuri si erau sanatosi.

Un articol din jurnalul “Mediu si sanatate publica” ne aminteste de beneficiile “conectarii” la pamant. Acest “picior gol” contribuie la un somn mai bun, la ameliorarea durerii si la tratamentul posibil al multor boli degenerative cronice.

Referindu-se la numeroase studii, articolul a concluzionat ca un contact simplu cu Pamantul, descult, conectat la sisteme de conducere bazate pe pamant, poate servi ca o strategie de mediu “profund eficienta impotriva stresului cronic, disfunctiei sistemului nervos, durere, somn agitat si multe alte tulburari de sanatate, inclusiv boli cardiovasculare.

Specialistii afirma: ” Studiul realizat sustine ideea ca” impamantarea “corpului uman poate constitui o componenta importanta a sanatatii, la fel ca lumina soarelui, aerul curat si apa, hrana nutritiva si activitatea fizica “. Acum nu uitati sa va scoateti incaltamintea cel putin uneori, cand iesiti afara.