Apelul marilor magazine! Clienţii sunt rugaţi să returneze fructele şi legumele congelate

De teama unei bacterii care a omorât nouă oameni în Europa, mai multe lanţuri de supermarketuri de la noi anunţă clienţii să aducă înapoi căpșunile congelate, vișinele, mazărea, fasolea şi amestecul mexican de legume cumpărate.

Este doar o măsură de precauție, precizează reprezentanţii magazinelor, care explică: nu înseamnă că mâncarea este contaminată.

Lista completă a magazinelor unde puteți returna cumpărăturile o găsiți pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Marile lanțuri de magazine din România au notificat Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară că au retras de la vânzare mai multe sortimente de legume congelate ale companiei Greenyard din Ungaria, suspectate de contaminare cu Listeria Monocytogenes.

Este vorba de retragerea/ rechemarea unor produse congelate, precum mazăre, fasole, porumb, spanac, amestec mexican.

Lidl, Mega Image, Carrefour, Metro sau Profi se numără printre supermarketurile care și-au anunțat clienții să returneze respectivele produse, pentru care vor primi banii înapoi, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Este doar o măsură de precauție, precizează reprezentanţii magazinelor, care explică: nu înseamnă că mâncarea este contaminată.

Medicii ne sfătuiesc să fierbem bine legumele și fructele congelate înainte să le mâncăm, ca să evităm contaminarea cu bacteria numită Listeria, care a provocat 47 de îmbolnăviri în Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia.

Simptomele sunt asemănătoare gripei, dar dacă bacteria pătrunde în sistemul nervos poate provoca stări confuze, convulsii şi pierderea echilibrului.

loading...
Cumpara cartea