Analizele pe care toate femeile ar fi bine sa le faca! Sunt gratuite, cere-le medicului tau

Paza buna scapa primejdia rea! Analizele anuale sunt extrem de importante, asa ca iata 4 dintre ele pe care orice femeie trebuie sa le faca!

Medicii recomanda ca aceste analize sa fie facute o data pe an, ca mijloc de preventie. Majoritatea bolilor depistate din timp au sanse mari de vindecare, asa ca de ce sa iti risti sanatatea? Iata care sunt analizele pe care o femeie trebuie sa le faca:

1. Densitometria osoasa

Aceasta investigatie masoara densitatea osoasa. Este importanta pentru orice femeie, caci sunt mai predispuse la osteoporoza, in special dupa ce intra la menopauza.

Densitometria osoasa este NEDUREROASA si dureaza doar cateva minute. Se realizeaza dupa varsta de 50 de ani, o data pe an. Daca rezultatul arata ca scade densitatea osoasa, medicul va recomanda tratamentul potrivit pentru intarirea oaselor.

2. Mamografia

Se recomanda ca femeile sa isi controleze regulat sanii, singure, dupa varsta de 20 de ani. Prin palpare, poti descoperi din timp orice modificare apare la nivelul sanilor.

Totusi, o data pe an este bine sa faci si o mamografie. Este o investigatie cu raze X, NEDUREROASA, care depisteaza eventualele tumori sau chisturi. Mamografia este recomandata anual pentru femei trecute de varsta de 40 de ani.

3. Testul Papanicolau

Acest test arata modificarile la nivelul colului uterin, prin examinarea secretiei vaginale. Este foarte important, pentru ca poate preveni cancerul de col inca din prima faza.

Procedura este NEDUREROASA si poate indica orice tip de infectie sau anomalie. Este recomandat femeilor imediat dupa ce acestea devin active sexual.

4. Ecografia pelviana

Ecografia arata conturul si integritatea cavitatii uterine, dimensiunile si aspectul ovarelor. Este important pentru ca poate depista eventualele chisturi sau probleme ce pot duce la infertilitate. Este recomandata o data sau de doua ori pe an, pentru femeile trecute de 35 de ani.