Ameţeli, palpitaţii şi sufocări? Iată cele mai bune remedii naturale

Suferinzii cardiaci au un aliat de nădejde în multe plante datorită proprietăților recunoscute și care le recomandă cardiacilor care au suferit un infarct, hipertensivilor sau celor care au o insuficiență cardiacă.

Plantele cu efecte tonice pot fi folostite fie sub formă de infuzii, siropuri, sau sub formă de tincturi.

Degeţelul roşu, spre exemplu, combate aritmiile, fiind un excelent tonic cardiac, având o acţiune calmantă la nivel cardiac.

De asemenea, este foarte bogată în săruri minerale, în vitamina C, în acizi organici şi în flavonoizi. Tratamentul durează două-trei zile şi se iau câte 10-15 picături pe zi.

Unguraş este o altă plantă cu proprietăţi expectorante, antispastice şi emoliente, care reglează bătăile inimii. Sunt recomandate trei căni de infuzie pe zi. Și tinctura este benefică, câte o linguriţă, în amestec cu 100 ml de apăde trei ori pe zi, după mesele principale.

Talpa-gâştei, numită și „doctorul cardiacilor”, este un sedativ extrem de apreciat, cu rol important în reglarea presiunii sângelui.

Intern se folosește sub formă de infuzie şi de tinctură. Doza zilnică este de trei căni de ceai, iar tinctura reprezintă un remediu de urgenţă în cazul unor episoade acute de palpitaţii.

Hipotensiunea, hipertensiunea arterială, tahicardia,tulburările neurovegetative se pot trata cu ajutorul extractelor de păducel.

Datorită acidului triterpenic din compoziția sa, păducelul este un excelent tonic cardiac. Preparat sub formă de infuzie, tinctură şi sirop, păducelul reglează circulaţia sângelui, prevenind astfel producerea infarctelor şi atacurilor cerebrale.

Plantele care se administrează în caz de afecţiuni cardiace sunt un execelent tonic cardiac, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, reduc stresul, reglează tensiunea arterială, însă nu substituie medicaţia alopată prescrisă de cardiolog.