Alimentele ne influențează nu numai sănătatea, bunăstarea și silueta, ci și activitatea creierului. Reguli de aur pentru un organism sănătos

Unele alimente afectează memoria pe termen scurt. Și dacă te gândești la o bucată de pizza în timp ce lucrezi, îți va fi mai greu să te concentrezi sau să memorezi ceva. Dar avem o veste bună: există produse care stimulează activitatea creierului.

Bucuria după o ceașcă de cafea este unică. Nu bea prea multă în încercarea de a te simți și mai bine. Cofeina este un psihostimulant care este captivant.

Dacă faci abuz, creierul se adaptează și încetează să perceapă dozele rezonabile de cafea ca fiind stimulente. Prin urmare, încercă să nu bei mai mult de 1-2 cești pe zi.

Nucile au o mulțime de calorii și grăsimi, astfel încât te poți îngrășa cu ușurință de la ele. Din același motiv, încercă să consumi nuci fără zahăr și sare.

Oamenii care consumă în mod regulat pește au mai multă substanță cenușie în creier decât cei care o mănâncă rar. Doar materia cenușie controlează memoria și este responsabilă pentru luarea deciziilor.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă mâncarea peștelui cel puțin de două ori pe săptămână. Este util pentru munca creierului, a inimii și a vaselor de sânge, reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

Ca și nucile, semințele de dovleac sunt foarte bogate în calorii: acestea au 556 de calorii la 100 de grame. În fiecare zi este suficient să mănânci 25-30 de grame – să le adaugi în terci de cereale pentru micul dejun sau să pui ulei de dovleac în salată.

Nu mâncați prea multă ciocolată, în special cea care conține lapte. Deoarece mărește nivelul de zahăr din sânge și, după o scurtă perioadă de timp, cauzează un sentiment de oboseală și letargie.