Este stiintific demonstrat ca stresul este foarte periculos pentru sanatate. Stresul ne afecteaza sistemul imunitar si ne face mai vulnerabili in fata bolilor si altor afectiuni medicale.
Secretul consta in abordarea pe care o avem in fata stresului. Daca il percepem pozitiv, stresul poate deveni un lucru bun. Daca il percepem in mod negativ, stresul ne poate cauza sanatatii.
Mai jos listam 9 simptome ale stresului de care este posibil sa nu va dati seama.
1. Simtiti durere in tot corpul.
O persoana stresata poate experimenta tot felul de dureri la nivelul corpului. Puteti avea ulcere, muschi tensionati, dureri in piept, palpitaii sau diaree.
Acordati-va un moment pentru a identifica cauza acestor simptome. Stresul ar putea fi una dintre cauze.
2. Nu va odihniti cum trebuie.
Stresul va poate face fie sa dormiti prea mult, fie sa experimentati stari de insomnie. Pentru o odihna adecvata incercati sa aveti o dieta echilibrata, sa faceti sport si sa meditati.
Mai mult, nu va culcati plini de griji, eliberati-va de gandurile negative pentru a nu avea cosmaruri pe timpul noptii. Stresul ne afecteaza negativ linistea mintii si a sufletului.
3. Aveti fluctuatii in greutate.
Uitati sa mancati sau mancati uneori prea mult? Stresul incetineste metabolismul si va poate face sa luati rapid in greutate, insa, sunt si cazuri in care cauzeaza o scadere rapida in greutate. Cand sunteti stretati, celulele nu primesc suficient oxigen.
4. Va ganditi non stop la probleme si serviciu.
In cazul in care va ganditi tot timpul la problemele financiare sau cele de la serviciu, fara sa va puteti deconecta, este posibil ca stresul sa fi pus deja stapanire pe voi.
Evitati sa va verificati des telefonul, e-mailul si concentrati-va pe alte aspecte ale vietii mai importante. Sanatatea voastra fizica si mentala este foarte importanta.
5. Nu-ti gasesti locul.
Daca observi ca nu te poti concentra pe o activitate anume, nu poti citi o carte, nu te poti relaxa si esti intr-o continua stare de anxietate, este clar ca sunteti rapusi de stres. Mintea este de cele mai multe ori cel mai mare dusman al nostru, nu o lasati va controleze, preluati voi controlul.
6. Nu ai rabdare cu ceilalti.
Daca nu ai rabdare sa discuti cu cei din jurul tau, te enervezi repede, ridici tonul, inseamna ca este ceva ce te apasa. Discuta cu cei apropiati, comunica-le ce simti. Recunoasterea propriei vulnerabilitati este o dovada de maturitate si putere.
7. Ai schimbari bruste de dispozitie.
Daca acum plangi, acum razi, din orice lucru insignifiant, in mod cert esti foarte stresat. Ia atitudine si vorbeste cu cineva si, mai ales, nu te lasa prada unei adictii sau bolilor mentale.
8. Caderea parului.
Stresul modifica functiile organismului si poate cauza caderea parului. Asadar, daca observi ca iti cade parul brusc si nu este cauza schimbarii produselor pe care le folosesti, stresul poate fi o cauza.
9. Pierderea libidoului.
Hormonul stresului este afectat atunci cand o persoana este foarte stresata, drept urmare si libidoul scade. Din cauza stresului va pierdeti capacitatea de a avea o relatie intima, iar aceasta duce la si mai mult stres. Incercati sa va relaxati.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste