5 siropuri antitusive pe care le puteți pregăti acasă – Tratați tusea în mod natural

Absolut sigure, nemaipomenit de eficiente — iată cum le numesc cei care au utilizat asemenea remedii, obținând rezultate foarte bune. Scăpați de tuse și întăriți-vă imunitatea cu remedii naturale!

1. SIROPUL CU ULEI/UNT DE COCOS

Combinați 100 ml de miere lichidă cu 50 ml de suc de lămâie. Amestecându-le foarte bine, adăugați 2 lingurițe de ulei/unt topit de cocos. Luați câte o linguriță din siropul obținut până la 4 ori pe zi, până când tusea va dispărea complet. Pe lângă tratarea eficientă a tusei, acest remediu întărește imunitatea.

2. SIROPUL CU GHIMBIR

Combinați 400 ml de apă cu 2 linguri de miere, sucul unei lămâi și 2 linguri de ghimbir ras. Fierbeți compoziția obținută pe parcursul a 5 minute. Ea trebuie să se întunece puțin. Lăsați siropul să se odihnească pe parcursul unei zile, după care luați câte 2 linguri din el în fiecare zi: și tusea, și durerea de gât vor dispărea.

3. SIROPUL CU CURCUMA

Dați o ceapă prin răzătoarea mică. Turnați 200 ml de apă peste ea. Adăugați o linguriță de curcuma și 3 linguri de miere. Fierbeți compoziția obținută timp de 2 minute, după care lăsați-o să se răcească. Luați câte 2 lingurițe din ea în fiecare zi.

4. SIROPUL CU BUSUIOC

Turnați un pahar de apă peste 10 frunzulițe de busuioc. Fierbeți-le timp de 2 minute, după care adăugați o linguriță de piper negru măcinat și 2 linguri de miere. Amestecați foarte bine compoziția și luați câte 2 linguri din ea o dată la 2 zile.

5. SIROPUL CU USTUROI

Treceți 10 căței de usturoi prin presa de usturoi. Turnați jumătate de pahar de miere peste el. Adăugați puțin suc de lămâie. Amestecați compoziția și lăsați-o să se pătrundă peste noapte. Apoi strecurați siropul obținut și luați câte o linguriță din el de 3 ori pe zi.

Pe lângă îndulcitorii sintetici, unele siropuri antitusive din comerț conțin substanțe narcotice, care ridică dispoziția și oferă vioiciune.

Una dintre ele este codeina. Din punct de vedere structural, codeina este un alcaloid din subgrupul morfinei (opiu), care, luat în cantități mari, poate determina intoxicații și dependență. Siropurile, care o conțin, calmează tusea, dar nu o tratează. Acestea trebuie luate cu precauție deosebită și doar sub supraveghere medicală.

Nu vă grăbiți să refuzați ideea terapiei naturiste, gândindu-vă că iarna este pe sfârșite, iar primăvara gripa și alte infecții virale nu mai sunt atât de agresive.

Nu este adevărat! Căldura primăvăratică este amăgitoare, iar razele solare nu sunt încă foarte calde. De aceea, salvați neapărat acest articol și oferiți-le un sfat bun prietenilor voștri!

loading...
Cumpara cartea