5 sfaturi pentru pierderea in greutate fara efort

De la varsta de 50 de ani, slabirea devine o provocare. Este nevoie de mult timp si energie. Totusi, din punct de vedere mental si fiziologic, nu mai avem aceeasi motivatie ca atunci cand aveam 30 de ani. Din pacate, in mintea multor oameni, pierderea in greutate implica in mod sistematic restrictii severe si sesiuni intensive de sala.

Opriti conceptiile gresite: pierderea in greutate nu mai rimeaza neaparat cu frustrare si privare. Timpul acela a trecut. Pentru a scapa de cateva kilograme in plus, nu mai trebuie sa tii o dieta stricta! Un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata fac toata diferenta. Pierderea in greutate fara efort si fara stres este posibila. Schimbati unele obiceiuri proaste.

Cu siguranta, unele diete restrictive te vor face sa te topesti ca zapada la soare. In fata oglinzii, cu fata la noua ta silueta, esti jubilat. Dar pentru cat timp? Ar trebui sa stiti ca pierderea in greutate ametitoare este adesea doar promisiunea dezamagirii. Este doar temporara, pentru ca pentru a mentine aceasta greutate pe termen lung necesita si mai multa munca si restrictii. Pentru a mentine moralul ridicat, pentru a-ti pastra sanatatea si a ramane in forma, trebuie sa te bazezi pe metode blande. Schimbarea anumitor obiceiuri alimentare si imbunatatirea stilului de viata sunt adevaratele chei pentru a slabi fara constrangeri.

Concentrati-va pe cinci secrete ale lui Deborah Jean, Dietetician pentru a pierde in greutate fara dieta si fara prea mult efort.

Fii atent la dieta ta!

Excesul de greutate nu este niciodata banal: este consecinta directa a unui stil de viata pasiv si a obiceiurilor alimentare proaste. Reconectandu-te cu o alimentatie sanatoasa, variata si echilibrata, vei simti rapid o diferenta clara. Prin urmare, este esential sa va analizati cu atentie dieta pentru a descoperi defectele si pentru a arata cu degetul alimentele proaste pe care le consumati. Mai ales cele care reprezinta o densitate calorica mare precum carbohidratii. Odata ce sunt bine identificate, atunci va fi vorba de a le schimba cu alimente mai sanatoase.

De exemplu, daca mananci des asa-numita carne „procesata” (carnati, salam, sunca etc.), obisnuieste-te sa cumperi in schimb pui. Este usor de gatit si exista mai multe beneficii pentru sanatate.

Iti plac dulciurile? Inutil sa va reamintim ca acestea sunt alimente bogate in calorii. Daca vrei sa slabesti, fara a alunga zaharul, atunci ar trebui sa pariezi pe fructe. Sunt vitaminizate, gustoase si te vor ajuta sa slabesti mult mai repede.

Este de la sine inteles, dar ideea ar fi asadar limitarea produselor industriale in farfurie. Sunt pline de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate. Provenite din procesul industrial, anumite alimente clasificate drept „ultra-procesate” contin un cocktail de substante (emulgatori, coloranti, indulcitori, aditivi etc.) care cresc riscul de supraponderabilitate, diabet si boli cardiovasculare. Prin urmare, este mai bine sa favorizati produsele crude, organice, integrale si de sezon. Sunt mult mai bogate in vitamine si minerale!

Sfat mare: gatiti putin mai des! Alcatuind mese bune acasa, vei evita sa consumi prea multe mese congelate sau deja pregatite. Nu va zgariti cu legume, peste, orez brun, salate si fructe. Si puneti lacatul pe biscuiti, produse de patiserie si deserturi lactate.

Si mai presus de toate, amintiti-va sa va hidratati in mod regulat. Apa este un adevarat inhibitor al poftei de mancare: bea un pahar mare cu cateva minute inainte de mese, apa umple stomacul si nu vei mai avea o pofta uriasa. Un truc simplu de adoptat zilnic!

NB: o dieta sanatoasa rimeaza intotdeauna cu un stil de viata sanatos. Somnul este astfel esential pentru a ne asigura ca organismul functioneaza la nivelul optim, fie mental, fie fizic. In general, atunci cand incepeti o dieta de slabire , trebuie sa va asigurati ca dormiti 6 pana la 8 ore in fiecare zi.

O zi de detoxifiere

Nu suportati dietele drastice care sunt atat frustrante, cat si epuizante? Daca sunteti in cautarea unei metode alternative mai blande si mai putin restrictive, urmati tendinta curei de detoxifiere. Pentru a avea abdomenul plat si a pierde soldurile, aceasta solutie de slabire s-a dovedit.

Avantajul sau: va permite sa purificati organismul prin eliminarea toxinelor si combaterea grasimilor.

O zi pe saptamana (sau chiar 2), trebuie sa introduci aceasta cura de detoxifiere. Deci da intr-adevar, ritualul ideal include doar „bauturi” timp de 24 de ore: apa de baut, ceai verde si smoothie-uri delicioase din legume sau fructe. Dar daca nu suporti aceasta dieta lichida, exista o alta modalitate de a scapa de toxine, retentia de apa si excesul de greutate.

Reduceti aportul caloric al dietei zilnice cu cel putin 60%. Beti mai multe lichide, mancati hrisca, branza de vaci si mere in cantitati mici. Expertii sunt de acord ca aceasta este o metoda incredibil de eficienta.

De ce marul? Acest fruct este plin de fibre, antioxidanti, saruri minerale si vitamina C. Foarte sarac in calorii, este renumit pentru proprietatile sale detoxifiante si purificatoare asupra sistemului digestiv. Va va scuti de gustari in timpul zilei.

Dar marul nu este singurul care este un aliat al slabirii. Alte alimente cheie ar trebui incluse in cura ta de detoxifiere:

Lamaie: acest fruct citrice face toate organismele fericite. Acest diuretic natural elimina rapid toxinele, combate celulita si previne retentia de apa. Pe langa proprietatile sale de ardere a grasimilor si de purificare, reduce senzatia de foame si, prin urmare, promoveaza pierderea in greutate.

Ananas: este poreclit „mancator de grasime”. Pe langa faptul ca este delicios si acidulat, acest fruct exotic este bogat in potasiu, fibre, minerale si vitamine. Este un arzator de grasimi prin excelenta care te va dezumfla fara efort!

Morcovi: aceasta leguma de detoxifiere este cunoscuta ca stimuleaza organismul, oferindu-i toata energia de care are nevoie. Intre fibrele si vitaminele sale, morcovii ofera o senzatie incredibila de satietate care poate dura mult timp.

Anghinare: bogata in fibre si proteine, elimina toxinele, reduce senzatia de foame si promoveaza o digestie excelenta.

NB: daca optati pentru o cura lichida in timpul zilei, va recomandam insistent sa variati placerile integrand aceste alimente in sucurile si smoothie-urile dumneavoastra.

Mizati pe uleiurile esentiale!

Se spune adesea ca emotiile te ingrasa! Multe persoane sufera de supraponderalitate din cauza unei serii de factori psihologici si emotionali: stres, anxietate, epuizare, traume… Intre un stil de viata agitat, un loc de munca ocupat, responsabilitati gospodaresti si multe alte constrangeri zilnice, mancarea poate deveni foarte repede un fel de evadare. Pentru a evita sa deveniti o victima a bulimiei sau a tulburarilor de alimentatie, este absolut necesar sa va faceti timp pentru a va relaxa. Aromaterapia poate fi un aliat valoros pentru a atenua problema.

Combinate cu o dieta echilibrata si putin exercitiu fizic, uleiurile esentiale nu numai ca te vor calma, ci si te vor rafina. Multi oameni probabil nu sunt constienti de asta, dar aromaterapia ajuta foarte mult la eliminarea grasimilor de prisos. Unele uleiuri ajuta digestia, previn depozitarea grasimilor, combat pofta si detoxifiaza organismul. Cum sa le aplici? Sub forma de masaj sau oral. Dar intotdeauna este mai bine sa consultati opinia unui medic.

Pentru a va indruma, va sugeram sa incercati: ulei de mandarina (un adevarat inhibitor al poftei de mancare care absoarbe grasimile), ulei de geranium (combate eficient retentia de apa datorita proprietatilor sale diuretice), l Ulei de cedru Atlas (drenant si stimulator, stimuleaza circulatia limfatica, dreneaza). picioarele si elimina grasimea), ulei de menta (facilitati digestia si drenaj limfatic), ulei de grepfrut (anticelulita prin excelenta), ulei de lamaie (aliat de slabit all-in-one pentru pierderea in greutate) si ulei de Tarhon (lupta impotriva balonarii) si tulburari digestive).

NB: ca si medicamentele, uleiurile esentiale nu trebuie luate niciodata dupa ureche. Pentru ca pot provoca alergii sau efecte secundare. Este intotdeauna mai bine sa consultati un specialist inainte de a le utiliza.

O gura buna de oxigen

In zilele noastre, multi oameni nu au energia sau timpul sa faca plimbari lungi. Cu toate acestea, dupa cum toata lumea stie, un stil de viata sedentar este un adevarat flagel: a nu face nicio activitate fizica, a petrece ore intregi in fata ecranului sau a sta prea mult timp, ramane cel mai bun mod de a-ti slabi sanatatea si de a creste in greutate .

Daca esti ostil oricarei forme de sport, nu trebuie sa transpiri in sala sau sa alergi la un maraton. O scurta ora de mers pe zi este foarte benefica, atat pentru a-ti limpezi mintea, cat si pentru a-ti usura silueta. Asadar, este timpul sa te ridici de pe scaun sau de pe canapea si sa tragi putin aer proaspat: un vas bun cu oxigen pentru a reduce anxietatea si pofta de zahar. Ca bonus, iti stimulezi si sistemul nervos!

Un mic sfat: daca refuzi orice activitate sportiva, poti oricand sa joci cartea inteligentei. In loc sa iei liftul, urca scarile. Mergeti mai des prin acasa, faceti genuflexiuni in fata serialului preferat, lasati masina din cand in cand…

Organizati-va cumparaturile si planificati-va meniurile

Nu va putem spune destul: organizarea este cheia unei alimentatii echilibrate. Daca nu integrezi mancarea nedorita acasa, nu vei fi neaparat in pericol sa o consumi . Incercati sa stabiliti in prealabil un plan de mese pe sapte zile, tinand cont de caloriile si continutul nutritional al alimentelor pe care le alegeti. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie sa faci este sa faci o lista de cumparaturi si sa o urmaresti cu atentie. Ca bonus, este economic si evita risipa!

Cand vorbim despre o dieta echilibrata, vorbim si despre reducerea cantitatilor. Intr-adevar, este o chestiune de logica si bun simt: cine spune mai putina cantitate, spune mai putine calorii. Asa ca asigurati-va ca reduceti portiile. Atata timp cat o faci, foloseste farfurii mici pentru a evita excesul de mancare. Amintiti-va: a manca doar pentru a potoli foamea este cea mai buna dieta.