Boala hepatica alcoolica afecteaza cel mai frecvent persoanele care au consumat alcool in exces de-a lungul timpului si este o afectiune medicala care poate varia in gradul de severitate.
Steatohepatita nonalcoolica (NASH) este, de fapt, o inflamatie destul de serioasa la nivelul ficatului care poate cauza ciroza sau stadiul final al bolii hepatice.
Boala hepatica nonalcoolica nu este un rezultat al consumului excesiv de alcool, ci poate avea drept cauze urmatoarele: diabetul, slabitul subit, hepatita virala, colesterol marit, aspirina, diazepamul sau medicamentele antivirale.
Cei care sufera de boala ficatului gras non-alcoolic se confrunta cu scaderea subita in greutate, durere in corp, stare de oboseala si durere in partea superioara a abdomenului.
Multe dintre medicamantele ce se gasesc in comert nu sunt deloc eficiente si au multe efecte secundare negative. De aceea, in acest articol, va vom prezenta cateva remedii naturale foarte eficiente in tratarea bolii ficatului gras.
1. Coriandrul.
Coriandrul este nu numai gustos, dar si foarte sanatose intrucat este bogat in antioxidanti si are un puternic efect antihiperglicemic. In plus, coriandrul este extrem de eficient in tratarea bolilor la ficat, mai ales in tratarea bolii ficatului gras.
2. Fructul amla sau coacazul indian.
Fructul amla este, inca din vremurile de demult, folosit ca principal remediu al sanatatii in medicina ayurvedica. Coacazul indian este excelent in tratarea bolilor la ficat si a diabetului. Amla abunda in antioxidanti cum ar fi vitamina C, acid elagic, corilagin si acid galic.
3. Radacina de lemn dulce.
Una dintre cele mai bune tratamente pentru boala ficatului gras este radacina de lemn dulce. Potrivit unui studiu realizat in anul 2012, consumul de radacina de lemn dulce a redus enzimele pacientilor ce sufereau de boli hepatice considerabil.
Tot ceea ce au facut acestia a fost sa bea 1-2 cani de ceai de radacina de lemn dulce in fiecare zi.
4. Armurariul.
Aceasta planta medicinala ajuta la detoxifierea corpului, creste nivelul de glutation din ficat si previne aparitia bolilor la ficat gratie continutului bogat de flavonoizi.
Glutationul este esential in lupta impotriva bolii ficatului gras nonalcoolic. In plus, armurariul este foarte eficient si in combaterea toxicitatii chimice din organism, hepatita alcoolica, cirozei si hepatitei virale. Se recomanda consumul a 900 ml de ceai de armurariu de doua ori pe zi.
5. Dieta alimentelor cu indice glicemic scazut.
Pentru tratarea bolii ficatului gras se recomanda adoptarea unei diete bazata pe alimente cu indice glicemic scazut si evitarea alimentelor cu indice glicemic crescut cum ar fi orezul brun, pepenele rosu, cartofii sau alimentele procesate ca cerealele dulci, berea, ciocolata. Toate acestea conduc la cresterea nivelului de zahar din sange.
Se recomanda, in schimb, consumul de legume, oua, pere, varza, barza de Bruxelles, ceapa, anghinare, broccoli, mere, usturoi, morcovi si salata verde.
6. Semintele de in. Semintele de in sunt foarte bogate in fitonutrienti.
Combinatia de ulei de seminte de in si acid alfa-lipoic este extrem de eficienta in tratarea bolii hepatice. In plus, semintele de in previn stresul oxidativ si acumularea grasimilor, contribuind la sanatatea ficatului.
7. Scortisoara.
Scortisoara imbunatateste digestia si mentine ficatul sanatos. Cercetatorii au descoperit ca prin consumul a 15000 de miligrame de scortisoara pe zi starea celor care sufera de boala ficatului gras se va imbunatati considerabil.
8. Turmericul.
Curcumina din turmeric este nemaipomenita in tratarea bolii ficatului gras si icterului. In plus, turmericul reduce stresul oxidativ, inflamatia, stabilizeaza sensibilitatea la insulina si stimuleaza metabolismul.
Mai mult, turmericul ajuta la tratarea cancerului – hepatocarcinomul si fibroza hepatica. Puteti consuma turmeric fie sub forma de condiment, fie sub forma de ceai.
9. Sportul.
Miscarea zilnica si exercitiile aerobice sunt un tratament foarte bun pentru tratarea bolii ficatului gras. Un stil de viata bazat pe 40 de minute de exercitii aerobice, de 5 ori pe saptamana, mentine ficatul sanataos si nu numai.
10. Papadia.
Atat frunzele cat si radacina de papadie ajuta in tratarea bolii ficatului gras intrucat asigura buna functionare a ficatului si detoxifierea acestuia.
In plus, purifica si metabolizeaza grasimile din ficat si scade rezistenta la insulina. Puteti consumat ceai de papadie de 3 ori pe zi timp de 3 saptamanai pentru a incepe sa observati rezultatele.
Alte Articole
Mihaela Bilic, care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit
Carenta de vitamine si minerale are consecinte grave. Care sunt simptomele si ce ai de facut
Aceasta buruiana este considerata cel mai bun medicament natural. Cum se foloseste