Vinete coapte pentru iarna – Sfaturi pentru pregatit

Publicitate

Vinete coapte pentru iarna – Sfaturi pentru pregatit
Vinetele se pastreaza foarte bine congelate. Vinetele se coc cel mai bine pe flacara, fie ca le coacem la gratar, fie ca le coacem pe aragaz, ele trebuie tinute si coapte pe flacara deoarece asa sunt cele mai bune si cele mai gustoase.

Daca le coacem pe gratar atunci focul trebuie sa arda continuu si nu trebuie lasat sa fie doar jar.
Cum se pun vinetele pentru iarna. Mascam aragazul cu folie de aluminiu daca le coacem pe flacara aragazului, il acoperim bine in partea de sus in special de jur imprejurul ochiurilor acolo unde o sa curga zeama.

Alegem vinete potrivit de mari dar obligatoriu cat mai inchise la culoare, mov spre negru.
Daca vinetele sunt murdare le spalam si le lasam sa se usuce apoi le coacem pe flacara pana cand coaja se arde iar vinetele devin moi daca le apasam.

Intoarcem vinetele pe toate partile si le coacem la fel peste tot, dupa care le punem pe o tava si le lasam putin sa se raceasca ca sa nu ne frigem atunci cand le curatam.
Taiem vinetele in doua, le scoatem cotorul si apoi cu o lingura scoatem doar miezul vinetei din interiorul cojii arse.

Publicitate

Curatam sau spalam miezul de eventualele bucati de coaja arsa daca au patruns in miez, dupa care le punem intr-o sita la scurs. Procedam asemanator cu restul vinetelor pana le terminam. Miezul de vinete nu-l punem in vase de metal, eu l-am pus cateva secunde doar pentru poze.
Un mod simplu de a conserva vinetele este acela de a le ingheta.

Cand vinetele s-au scurs bine de zeama (dupa 1-2 ore) le punem in pungulite in cantitatea dorita si le bagam in congelator sa inghete pentru iarna, iar cand avem pofta de o reteta cu vinete trebuie doar sa scoatem o pungulita din congelator.
Vinetele coapte pentru iarna sunt foarte bune si gustoase in extra sezon cand scoatem o pungulita cu vinete congelate, o dezghetam si lasam vinetele sa se scurga si sa se usuce putin, dupa care le pregatim sub forma de mancare de vinete, salate, zacusca sau alte retete de vinete preferate.
Sursa: culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate
Cumpara cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *