Remediul care creşte imunitatea, combate insomnia şi protejează ficatul

Curăţarea de toxine a corpului este foarte importantă pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât o astfel de detoxifiere este realizată cu alimente naturale şi sănătoase, prin reîntoarcerea la natură.

O băutură uşor de preparat şi foarte nutritivă este şi cea prezentată în rândurile următoare. Pe lângă eliminarea toxinelor din organism, licoarea creşte imunitatea, combate insomnia, protejând ficatul şi stomacul.

4 morcovi de mărime medie; o sfeclă roşie mică ; o ceaşcă miez de nucă crudă; 2 fructe de kiwi curăţate de coajă

Morcovii şi sfecla roşie se taie în bucăţele, care se pun în blender, alături de miezul de nucă şi fructele de kiwi tăiate.

Se mixează foarte bine, până când se obţine un preparat omogen.

Sucul din sfeclă, morcovi, nucă şi kiwi se consumă la foarte scurt timp după preparare, dimineaţa, pe stomacul gol, pe o perioadă de 6 săptămâni. O astfel de cură se poate repeta de 3 ori pe an.

Morcovul este eficient mai ales la schimbările de anotimp, când sistemul natural de apărare al organismului în faţa infecţiilor este vulnerabil.

Pigmenţii, vitaminele A şi C, şi vitaminele din complexul B din compoziţia morcovului stimulează organismul să producă celule cu rol în imunitate, activându-le pe cele existente şi stimulând, în plus, producţia de anticorpi.

Totodată, consumul sucului de morcovi proaspeţi este recomandat pentru protejarea mucoasei stomacului şi prevenirea efectelor hiperacidităţii gastrice (balonări urmate de crize de gastrită), datorită efectului lor alcalin.

Sfeclă ajută la curăţarea organismului de metale grele şi radioactive, ca de altfel, la dizolvarea plăcilor aterosclerotice din vasele sanguine.

Curăță sângele, întăreşte imunitatea. Consumată crudă, aceasta protejează celulele hepatice, ajutând la regenerarea lor mai rapidă şi stimulând funcţionarea lor normală.

Fiind foarte bine tolerată de ficat, sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic, în timp ce, în cazul îngrăşării ficatului, ca urmare a unei otrăviri sau a unei intoxicaţii, sucul de sfeclă roşie este, de asemenea, un ajutor de nădejde.

Lipsa de magneziu din organism poate conduce la producerea unei cantităţi mai mici de melatonină, ceea ce alungă somnul. Prin conţinutul lor ridicat de melatonină, nucile alungă insomniile, fiind recomandate tuturor celor ce au probleme cu somnul.

Fiind bogate în acizi graşi esenţiali, ele luptă eficient împotriva depresiei, contribuind la dobândirea unei stări de calm.

Miezul de nucă este şi protectorul stomacului, iar datorită conţinutului de tanin, cu efect astringent, ele sunt folositoare şi în tratamentul diareei.

Kiwi reprezintă sursă excelentă de mangan, co-factor pentru un număr mare de enzime importante în producerea energiei şi în protecţia antioxidantă.

Deoarece sunt foarte bogate în fibre, acestea reduc nivelul colesterolului „rău” şi implicit riscul de boli cardiovasculare. Elimină toxinele din colon şi previn apariţia cancerului de colon. Consumate frecvent, în cură, kiwi ajută la reducerea nivelulului trigliceridelor din sânge, riscului de formare a cheagurilor de sânge, protejând inima.

Mai mult, consumul zilnic de kiwi îmbunătăţeşte somnul, atât calitativ, cât şi cantitativ.