Regina Angliei consumă zilnic acest produs românesc și susține că e unul din motivele stării ei bune de sănătate

Se știe că regina Angliei bea de ceva vreme vin românesc, mai exact de 16 ani de cât prințul Charles i-a adus prima sticlă de vin românesc. De atunci, regina nu mai suportă să bea un alt vin în afară de cel românesc.

Ajunsă la vârsta de 91 de ani, regina Angliei spune că unul din motivele pentru care sănătatea ei este atât de bună se datorează vinului românesc.

Regina mamă bea câte un pahar de Fetească Neagră la micul dejun, apoi unul sau două la prânz și după ceaiul de la ora 5 aceasta schimbă vinul roșu din zona Vrancea cu albul de Cotnari. Seara o încheie și mai bine cu câteva cupe de argint cu vin de Murfatlar.

După ce vistieria Angliei a fost puternic afectată de consumul ridicat de vin de către regina Angliei, aceștia au cerut diverșilor cercetători să afle de ce este vinul atât de bun, chiar prelungind viața cu mai mult de 18 ani.

Se pare că în urma analizelor s-a constatat că rezultatele sunt uimitoare și că are solul este unul imposibil de reprodus.

Aceștia chiar au afirmat că solul este binecuvântat și că acesta transmite strugurilor diferite energii pozitive.

Beneficiile vinului rosu

Reduce riscul mortalitatii. Cercetatorii europeni declara ca un aport zilnic moderat, de vin rosu (22-32 g de alcool) are un efect protector impotriva tuturor cauzelor de deces.

Fumatul.

Fumatul acut afecteaza in mod semnificativ capacitatea vaselor de sange de a se relaxa in mod natural.

Vinul rosu, cu sau fara alcool, reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului – stratul de celule care se alcatuiesc intr-o captuseala impotriva frictiunii vaselor limfatice, de sange, si inima.

Somnul.

Noile cercetari arata ca vinul rosu, in special Cabernet Sauvignon, Chianti si Merlot, contine melatonina. Melatonina ajuta la reglarea ceasului biologc, asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn.

Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce inseamna ca are proprietati anti-imbatranire si anticangerigene.

Sanatatea creierului. Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient impotriva bolii Alzheimer si dementei.

Cancer

– Cancerul de plamani – cercetatorii au descoperit ca fiecare pahar de vin rosu consumat zilnic, reduce riscul cancerului de plamani cu 13%.

– Cancerul de prostata – 4 sau mai multe pahare de vin rosu pe saptamana ajuta la diminuarea riscului de cancer de prostata cu 50% si riscul manifestarii unei forme agresive de cancer de prostata cu 60%.

– Cancerul mamar – consumul moderat de vin rosu se pare ca ar reduce riscul aparitiei cancerului mamar.

Cu toate acestea, consumul a mai mult de 1-2 pahare de alcool pe zi, se pare ca mareste riscul aparitiei cancerului de san la femei, asadar, moderatia este cheia.

Ateroscleroza. Vinul rosu poate preveni debutul si progresia aterosclerozei (rigidizarea arterelor).

Ateroscleroza se declanseaza atunci cand vasele de sange incep sa-si piarda abilitatea de relaxare.

Atat alcoolul cat si polifenolii aflati in vinul rosu par sa favorizeze mentinerea sanatatii vaselor de sange prin promovarea formarii de oxid nitric, o substanta chimica primordiala pentru relaxare, care joaca un rol foarte important in reglarea tonusului vascular.

Racelile. Cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele care consuma mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi, manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care se abtin de la consumul de vin rosu.

Inflamatiile. S-a dovedit ca resveratrolul are proprietati antiinflamatorii, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii fizice generale din moment ce multe boli si maladii sunt atribuite inflamatiilor.

Hipertensiunea. Consumul excesiv de alcool este in general considerat un risc de hipertensiune. Cu toate acestea, exista cateva dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului rosu asupra presiunii sangvine.

Doua pahare de vin rosu (250 ml) sorbite in timpul mesei, scad presiunea arteriala la persoanele afectate de hipertensiune.

Pietre la rinichi. La persoanele care beau vin rosu exista mai putine riscuri de formare a pietrelelor la rinichi. Boala Alzheimer.

Consumul moderat de vin rosu este corelat cu reducerea riscului de a dezvolta boala Alzheimer. Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul, un polifenol al vinului rosu, produce efecte neuroprotective.

Loading...