Mușcatele — plante medicinale. Descoperiți-le toate proprietățile folositoare

PREGĂTIREA MATERIEI PRIME DIN MUȘCATE

Săgețica (Geránium praténse):

părțile ei tămăduitoare sunt partea aeriană și uneori rădăcinile.

Iarba este adunată în perioada de înflorire, este uscată într-un loc umbros sau în deshidrator la temperatura de 40-45°С.

Se păstrează într-un recipient de lemn sau sticlă, pe parcursul unui an.

Ciocul-berzei (Geranium sanguineum):

în scopuri terapeutice se adună florile, frunzele și rădăcinile.

Florile și frunzele se prepară la începutul verii: se usucă într-un loc umbros sau în deshidrator la o temperatură de maxim 40°С.

Rădăcinile sunt adunate toamna (septembrie – octombrie): se scutură pământul de pe ele, se spală și se usucă într-un loc umbros sau în deshidrator la temperatura de 50-60°С.

Florile și frunzele sunt păstrate în săculeți textili, pe parcursul a 2 ani, iar rădăcinile — în recipiente de lemn, pe parcursul a 3 ani.

Dacă doriți să apelați la proprietățile tămăduitoare ale mușcatei de cameră (Pelargonium), trebuie să știți că aceasta nu necesită pregătiri speciale. De obicei, în calitate de materie primă se folosesc frunzulițele plantei — abia rupte și strivite.

REȚETELE MEDICINEI POPULARE

Pentru otită:

Un remediu cunoscut: rupeți o frunzuliță de Pelargonium, boțiți-o și puneți-o în ureche.

Astfel va fi redusă inflamația și va fi ameliorată durerea.

Pentru dureri auriculare:

Când crește presiunea atmosferică, unii oameni suferă din cauza durerilor de urechi. Există un remediu popular foarte simplu, care contribuie la înlăturarea acestor senzații neplăcute.

Trebuie să luați o frunzuliță de Pelargonium, să o boțiți puțin și să o puneți în ureche. În prealabil puteți să frecați ușor interiorul concăi auriculare cu ulei esențial de camfor, iar apoi să aplicați frunzulița de mușcată — boțită până la apariția sucului. Peste 10-15 minute veți simți o ușurare: durerea auriculară va dispărea.

Pentru dureri dentare:

În acest caz se recomandă aplicarea frunzuliței de mușcată pe obraz.

Pentru radiculită și osteocondroză:

Un remediu eficient se consideră frunzulițele de Pelargonium, dacă acestea sunt mărunțite și aplicate pe locurile afectate pentru toată noaptea.

Dacă suferiți din cauza hipertensiunii arteriale, aplicați o frunză de mușcată la nivelul încheieturii mâinii, pe vasele sangvine. Această manevră poate normaliza tensiunea arterială.

Remediu pentru gușa tiroidiană:

În popor mărirea glandei tiroidiene, care apare drept consecință a hiperfuncției glandei tiroide (creșterea activității funcționale), se numește gușă.

Remediul este acesta:

-luați 2 mâini pline de frunze de mușcată (Pelargonium) și

-puneți-le într-un borcan de sticlă.

-Turnați 500 ml de votcă peste ele.

Păstrați recipientul respectiv într-un loc întunecos pe parcursul a 30 zile, scuturându-l din când în când. Apoi strecurați lichidul rezultat. Stoarceți frunzele și aruncați-le.

Luați câte o lingură de tinctură de 3 ori/zi, cu 30 minute înainte de aportul alimentar. În total, trebuie să consumați 2 sticluțe de remediu (2 porții).

Dacă nu vor exista îmbunătățiri, repetați cura peste o lună.

Remediu pentru nevralgii:

Rupeți câteva frunze verzi de Pelargonium și puneți-le într-o pânză de in (această condiție este obligatorie, deoarece fibrele de in reprezintă cel mai important component al acestui tratament).

Aplicați compresa obținută pe locul afectat și acoperiți-o cu un batic călduros. Puteți să schimbați frunzele cu altele proaspete de 2-3 ori.

Peste 2 ore durerea trebuie să dispară pentru mult timp.

Pentru pleurezii:

Remediul popular: mestecați câte 2-3 frunzulițe de Pelargonium (tinere, din partea superioară a plantei) cu 30 minute înainte de masă, dimineața și seara, consumându-le cu o lingură de miere.

Pentru candidoză:

Candidoza este o infecție micotică, care poate afecta diverse porțiuni ale organismului uman, inclusiv organele genitale externe ale femeii (este însoțită de un prurit intens).

În asemenea cazuri medicina populară consideră că acest remediu este eficient:

-adăugați câteva picături de tinctură de mușcată într-un pahar de apă caldă și folosiți soluția obținută pentru spălarea zonelor afectate.

Prepararea tincturii:

-puneți 2 lingurițe de frunzulițe și tulpini mărunțite de mușcată

-într-un borcănel (cu volumul de 100 ml),

-după care umpleți-l cu votcă sau spirt.

-Strecurați lichidul rezultat peste 10-12 zile.

Fiți sănătoși!

Loading...