Informatii de ultima ora! Toti pensionarii vor fi afectati! Ce se intampla cu legea pensiilor

Publicitate

Informatii noi despre Legea Pensiilor, care afecteaza toti pensionarii.

Noi informatii despre Legea pensiilor! Documentul ar urma sa ajunga la analiza parlamentarilor in luna iunie, pentru ca dezbaterile pe un proiect asa amplu dureaza saptamani in sir.

Este foarte posibil ca proiectul sa nu fie adoptat in aceasta sesiune, ci in toamna. In aceasta situatie, majorarile de pensii ar putea fi aplicate cel mai devreme in anul 2019.

Mai mult, majorarile nu se pot aloca din prima, ci esalonat, asa cum s-a intamplat cu legea salarizarii.

Specialistii spun ca e este putin probabil ca legea sa fie dezbatuta in luna iunie si cel mai probabil va fi in atentia parlamentarilor dupa vacanta de vara. Asadar, majorarea pensiilor ar putea fi aplicata abia in 2019 si se va face etapizat.

Pe aceeasi tema

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a fost convocat de urgență. Au apărut zvonuri conform cărora, din cauza inflației, salariile ar putea scădea dramatic în următoarea perioadă.

Unele măsuri ar putea fi luate chiar de mâine, spun anumite surse.

„Cea mai bună situație pentru ca cei care ne urmăresc să înțeleagă unde este adevărul, ar fi să discutăm așa.. e adevărat, sunt situații punctuale unde au fost și astfel de situații nefericite.

Când discutăm de un medic sau un cadru medical dintr-un anumit spital ar fi bine să vedem toți angajații acelui spital și să comparăm fluturașii.

Publicitate

Nu doar un singur caz, ci toți angajații acelui spital. Doctori, asistente sau orice alt angajat. Și atunci veți vedea cu adevărat diferențele care sunt în creștere și, e adevărat, sunt posibile și astfel de situații punctuale.

Dar nu putem să generalizăm acum și să spunem că situația e aceasta, de scădere. Cel mai bine vorbim punctual și pragmatic, de la fiecare caz în parte”, a declarat ministrul Teodorivici.

„Putem să discutăm pe ce au dânșii, ce extrag, cum extrag, cum interpretează.. dar nu putem să contestăm și nu acesta e scopul.

Un Guvern trebuie să guverneze, să vadă dacă sunt anumite situații și dacă sunt reale, care sunt problemele, care sunt soluțiile, ca pe viitor lucrurile să se schimbe în bine”, a afirmat Teodorovici.

În ultima vreme și premierul României Viorica Dăncilă a fost nevoită să dea explicații în fața președintelui după ce mulți pensionari nu și-au primit pensiile înainte de Paște.

Situația cu contribuțiile la Pilonul II de pensii este și ea neclară, la fel și situația salarizării, asta mai ales după ce anumite categorii sociale ar putea suferi modificări de structură.

Sursa: www.stirilekanald.ro

Publicitate
Cumpara cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *