Împachetările cu varză te scapă de durerile articulare și de picioarele umflate

Varza oferă foarte multe beneficii pentru sănătate. Numeroase studii au demonstrat că poate reduce riscul apariţiei bolilor, cum ar fi diabetul sau bolile de inima.

Varza este o legumă cu extrem de multe avantaje pentru sănătate, previne bolile, ajută digestia şi vindecă rănile minore.

În afară de faptul că este folosită în bucătărie în atâtea moduri, varza mai prezintă şi alte beneficii. Această este o legumă bogată în fitonutrienti şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inima prin neutralizarea radicalilor liberi.

Varza este un remediu natural de vindecare a rănilor şi în combinaţie cu alte plante. De exemplu, în combinaţie cu măcrişul, afine uscate sau flori de muşeţel este un foarte bun remediu de vindecare a eczemelor.

O femeie s-a folosit de proprietăţile anti-inflamatoare ale frunzelor de varză şi le-a folosit pentru a se trata de durerile articulare ale genunchiului. Ea a pus frunze calde de varză în jurul genunchiului şi apoi l-a învelit în întregime.

A lăsat să se răcească frunzele de varză şi apoi şi-a înfăşurat genunchiul cu o pungă de plastic. Prin repetarea acestui procedeu femeia a scăpat definitiv de durerile de articulaţie. Însă acesta este doar unul dintre avantajele verzei. Mai jos va vom prezenţa alte câteva beneficii de care cu siguranţă nu ştiaţi.

Tratarea Diabetului de Tip 2

Varza încetineşte absorbţia de zahăr şi scade riscul dezvoltării diabetului. Varza este bogată în fibre şi sprijină absorbţia excesului de glucoză.

Reduce riscul bolilor de inima – Frunsele de varză roşie conţin antociani, pigmenţi solubili în apă care tratează inflamatiile.

Îmbunătăţeşte digestia

Varza este extrem de eficientă mai ales în stare fermentată, kimchi sau varză acră deoarece imbunataeste sistemul digestiv. Varza conţine probiotice care stimulează absorbţia de vitamine şi minerale.

Dacă doriţi să scăpaţi de constipaţie, încercaţi să :

Mâncaţi cât mai multă varză, atât în stare crudă cât şi varză gătită

Dacă suferiţi de ulcer, luaţi capsule de suc de varză

Dacă suferiţi de diaree, beţi suc de varză între mese

Va scapă de unghiile încarnate

Frunzele de varză au capacitatea de a absoarbe puroiul din unghiile încarnate. Iată ce trebuie să faceţi:

Puneţi câteva frunze de varză pe zona afectată şi apoi acoperiţi cu un tifon

Lăsaţi să acţioneze peste noapte

Calmarea durerii

Frunzele de varză calmează durerea şi tratează inflamatiile. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Missouri, există o legătură puternică între conţinutul de apigenina din varză şi proprietăţile sale anti-inflamatorii.

Prin urmare, compresele cu frunze de varză sunt extrem de eficiente în tratarea durerilor minore.
Pentru că frunzele de varză să ia uşor formă corpului, specialistă recomandă să îndepărtezi nervură groasă din centrul frunzelor folosite.

Întinde-le apoi peste un prosop de hârtieaşezat la rândul lui deasupra unei folii subţiri din plastic, apoi aşterne deasupra încă un prosop de hârtie.

Pasul următor presupune strivirea frunzelor prin lovirea cu un obiect dur pentru că acestea să elibereze zeamă „vindecătoare”. În urmă, aplică frunzele pe piele şi înfăşoară-le în folia de plastic. Le poţi ţine că atare, lăsându-le să acţioneze.

Vindecarea rănilor

Spălaţi câteva frunze de varză şi puneţi-le la uscat. Tăiaţi-le şi puneţi-le la încălzit timp de un minut. Apoi, aşezaţi frunzele de varză pe rana şi lăsaţi să acţioneze. Frunzele trebuie schimbate la fiecare 4-5 ore.

Loading...