Cum indepartezi grasimea depusa pe butoanele de la aragaz fara produse chimice de curatare

Publicitate

Fiecare gospodină se confruntă cu această problemă, a grăsimii şi murdăriei depuse pe butoanele de la aragaz. Dacă până acum plăteaţi sume mari pe produse speciale pentru curăţarea lor, trebuie să ştiţi că există o soluţie rapidă pe care o creaţi cu lucruri pe care le aveţi deja acasă.

Ai nevoie de:

– beţişoare igienice din bumbac

– o periuţă de dinţi

– picături de amoniac-anason

Cum să procedezi:

Înmuiaţi beţişoarele în picăturile de amoniac-anason, apoi frecaţi bine locurile dintre butoane şi aragaz. Dacă grăsimea nu este îndepărtată în totalitate faceţi acelaşi lucru, dar cu periuţa de dinţi, conform fasingur.ro.

Amoniacul-anason este un lichid transparent sau incolor, cu un miros pronunțat de amoniac și anason (în flacoane din sticlă întunecată de 25 și 40 ml, 1 flacon dintr-un pachet de carton).

Substanțe active Picături de anason de amoniac (în 100 ml):

Uleiul de anason – 2,81 g;

10% soluție de amoniac – 15 ml.

Publicitate

CITESTE SI: Așa cureți aragazul și cuptorul rapid fără să le freci, chiar dacă petele sunt arse și întărite! Mizeria se desprinde singură, uite ce trebuie sa faci:

Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucatarie pe care il folosesti zilnic.

Dupa ce gatesti foarte mult insa sunt sanse mari ca acesta sa fie foarte murdar: stropii si resturile de mancare cad pe ochiuri si pe gratar si se ard, devenind extrem de greu de curatat.

In mod normal, pentru a le curata, te chinui si pierzi mult timp frecandu-le cu diverse solutii. Stiati insa ca le puteti face luna foarte usor, fara a ridica practic un deget?

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti ochiurile intr-o punga cu inchidere ermetica, in care ati pus in prealabil o solutie cu bicarbonat de sodiu sau pra de amoniac. Lasati-le asa timp de cateva ore, dupa care clatiti.

Veti observa ca murdaria se desprinde singura, fara sa depuneti niciun efort. Aceeasi metoda se poate aplica pentru gratarele aragazului, asta daca gasiti pungi suficient de mari pentru ele.

Puteti folosi cu succes solutiile de mai sus si pentru curatarea cuptorului, vor dizolva grasimea usor si rapid.

Publicitate
Cumpara cartea