Cu aceste metode puteți să curățați casa cu ușurință și nici nu trebuie să folosiți substanțe chimice

Publicitate

Azi dorim să vă arătăm câteva modalități practice de a vă transformați locuința într-un loc strălucitor și curat, fără substanțe chimice.

1. Curățarea argintului

Tapetati un castron mai mare cu folie de aluminiu, apoi turnați apă fierbinte în castron, în care amestecați jumătate de cană de sare și jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Lăsați bijuteriile de argint în această soluție timp de 30 de minute, apoi clătiți-le și ștergeți-le cu o cârpă moale. Cu această metodă toată murdăria va dispărea de pe obiectele de argint.

2. Curățarea saltelei

Amestecați într-o sticlă cu pulverizator, votcă și apă, în proporție de 1:3, apoi pulverizați această soluție pe saltea. Alcoolul dezinfectează și omoară bacteriile, iar salteaua va fi din nou curată.
3. Curățarea cuptorului cu microunde

Tăiați câteva lămâi și puneți-le într-un vas de sticlă, apoi turnați apă peste ele. Puneți acest vas în cuptorul cu microunde și lăsați apa să fiarbă câteva minute. După această procedură veți putea șterge foarte ușor toate petele din cuptor, chiar și pe cele mai dificile.

4. Îndepărtarea petelor de grăsime

Dacă aveți pete de grăsime pe perete, frecați această pată cu cretă albă, apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Această metodă o puteți folosi și pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe haine. Zdrobiți creta și puneți-o peste pată, lăsați așa o oră, apoi spălați haina.

5. Uscarea încălțămintei

Dacă s-a udat încălțămintea pe interior, atunci umpleți cu hârtie de ziar mototolită și lăsați să se usuce așa. Nu va prinde miros neplăcut și se va usca mai repede.

6. Îndepărtarea părului de pe covor

Puneți-vă niște mănuși de cauciuc, udați-le puțin apoi frecați covorul. Tot părul va rămâne pe mănușile de cauciuc. O altă metodă eficientă de îndepărtare a părului de pe covor este să faceți același lucru cu o racletă de cauciuc.

7. Curățarea vaselor arse

Adăugați puțină apă în vas, apoi adăugați un pahar de oțet și puneți-l la fiert. Fierbeți câteva minute la foc mic, apoi luați de pe foc și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. După această procedură, veți putea curăța ușor vasul ars.

8. Îndepărtarea depunerilor de pe ibric

Aceste depuneri le puteți îndepărta foarte ușor dacă puneți apă în ibric și adăugați o lingură de sare de lămâie, apoi fierbeți. Când aruncați această apă, ibricul va fi la fel de curat ca și unul nou.

9. Curățarea capului de duș

Publicitate

Puneți oțet într-o pungă, apoi legați această pungă pe capul de duș și lăsați așa cel puțin o oră, sau până dimineață. Depunerile vor dispărea cu această metodă, atât din exteriorul capului de duș, cât și din interior.

10. Curățarea chiuvetei

Grapefruitul și lămâie curăță eficient orice suprafață. Presărați puțină sare pe jumătate de grapefruit, apoi frecați cu el chiuveta.

11. Îndepărtarea depunerilor de pe porțelan

Puneți într-un castron mai mare 2 pahare de oțet cald, apoi puneți porțelanul în acesta, așa încât oțetul să acopere cu totul vasele de porțelan. Lăsați câteva minute, apoi clătiți-le și ștergeți-le.

12. Vazele

Umpleți vaza pe jumătate cu apă caldă, adăugați puțin detergent de vase și oțet. Acoperiți gura vazei și amestecați bine, lăsați să stea câteva minute, apoi aruncați apa și clătiți cu apă curată.

13. Îndepărtarea prafului

Ștergeți cu o cârpă antistatică toate suprafețele, ecranul televizorului, laptopul, rafturile. Cârpa antistatică va îndepărta în câteva clipe praful.

14. Curățarea jaluzelelor

Trageți o șosetă pe mâini, apoi înmuiați-vă mâna în apă cu oțet (proporție 1:1) și ștergeți jaluzelele.

15. Curățarea scurgerilor

Turnați în scurgere un pahar de bicarbonat de sodiu, apoi jumătate de pahar de oțet. Lăsați 10 minute, apoi turnați apă fierbinte peste. Scurgerea va fi curată și nu se va mai înfunda, folosind această metodă.

16. Îndepărtarea petelor de pe covor

Amestecați un pahar cu apă și jumătate de pahar cu oțet, apoi înmuiați un prosop în această soluție, puneți-l peste pată și călcați cu fierul. Dacă nu dispare pata din prima, mai încercați această procedură încă odată.

17. Depuneri de calcar

Frecați robinetul cu o bucată de lămâie, apoi după 5 minute, clătiți cu apă caldă.

18. Curățarea râșniței

Este ușor să eliminați depunerile și mirosurile neplăcute din râșniță dacă măcinați în ea puțin orez amestecat cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

19. Curățarea caserolelor de plastic

Frecați caserolele de plastic cu un burete înmuiat în zeamă de lămâie, lăsați să se usuce, apoi clătiți-le. Așa reușiți să îndepărtați și petele dar și mirosurile neplăcute.

20. Îndepărtarea mirosurilor animalelor de companie

Amestecați într-un vas, în proporție de 1:1, bicarbonat de sodiu și oțet, apoi înmuiați în această soluție un burete și ștergeți suprafețele cu probleme. Mirosurile neplăcute vor dispărea.

Publicitate
Cumpara cartea